Nieuwsflits april 2021

 

Nieuwsflits

April 2021

 

ENQUETE AFHANGEN BANEN

Om inzicht te krijgen in de ervaringen en wensen van onze leden over het reserveren van banen, hebben wij in december een enquête verstuurd. 102 leden hebben de enquête ingevuld. Dat was een kwart van het aantal actieve leden. 

Reservering padelbaan avonduren
Uit de enquête is gebleken dat padellers graag 90 minuten willen dubbelen. Tegelijkertijd geven zij aan dat het druk is op de banen. Sinds de enquête hebben we alweer 35 nieuwe leden mogen inschrijven, waarvan een groot deel padelt. Vanwege de drukte op de padelbanen, heeft het bestuur besloten om in de avonduren de reservering voor 3 padelbanen op 60 minuten in te stellen. Alleen padelbaan 1 kan in de avond voor 1,5 uur worden gereserveerd. Daarmee kunnen zoveel mogelijk leden in de avonduren padelen en blijft de mogelijkheid om 1,5 uur te  padellen.

Vaste begintijden padelbanen avonduren
Sommige leden hangen creatief banen af. Dat is vervelend voor de andere leden, omdat minder leden ’s avonds kunnen padellen. Om dit te voorkomen, zijn de begintijden van de baanreserveringen op de padelbanen in de avonduren op vaste tijden ingesteld. Vanwege de Corona-maatregelen kunnen de padelbanen 2, 3 en 4 vanaf 17.45 uur worden gereserveerd en padelbaan 1 vanaf 18.30 uur.

Spreek elkaar aan op onsportief gedrag
Om leden ook de mogelijkheid te bieden dat zij kunnen singelen op de padelbanen, wordt het minimale aantal spelers op de padelbanen niet beperkt. Wel vraagt het bestuur aan de leden om hier geen misbruik van te maken. Als je merkt dat dit toch gebeurt, dan hopen we dat jij die leden daar ook op aanspreekt. Dat wordt overigens ook al vaak gedaan door leden van het bestuur en de padelcommissie.

Digitaal afhangen of niet
Als de Coronamaatregelen het toelaten en het niet meer noodzakelijk is dat de banen vooraf digitaal worden afgehangen, zal het bestuur besluiten of we doorgaan met het op afstand (digitaal) reserveren van een baan of weer overstappen naar het gebruik van het afhangbord op de club. Dat besluit zal mede afhangen van het aantal klachten dat we krijgen van padelspelers over het creatief afhangen van padelbanen.

Speelduur overige banen en tijden
De speelduur voor de padelbanen (overdag en in de weekenden) en voor de tennisbanen is ingesteld op 60 minuten. Daarbij kunnen leden zelf de begintijd kiezen. Op deze tijden en banen is het minder druk  op het park. Daardoor kunnen de leden na dat uur op de baan blijven staan als deze baan niet gereserveerd is door anderen.

Als de instellingen voor de speelduur veranderd worden, zal het bestuur jullie daarover informeren.
Enquete afhangen banen
 

HELP MEE: KLACHTENCOORDINATOR /VERTROUWENSPERSOON

Het bestuur is op zoek naar een nieuwe klachtencoördinator /vertrouwenspersoon. Wij willen klachten serieus nemen en eventuele misverstanden weg nemen.  De klachtencoördinator /vertrouwenspersoon biedt vooral een luisterend oor en zorgt ervoor dat de klacht ter afhandeling naar de juiste commissie of het bestuur wordt  doorgestuurd. In enkele gevallen kan hij/zij de klacht zelf afhandelen. 
Wil jij iets voor onze club doen en vind je een rechtvaardige behandeling belangrijk? Dan ben jij onze nieuwe klachtencoördinator /vertrouwenspersoon! Lees hieronder meer over de werkwijze en neem contact op met Leo Thielen of Marlou Steenbergen.
Taakomschrijving klachtencoördinator /vertrouwenspersoon
 

WAT VINDT ADRI VAN SCHIJNDEL?

Wat doe jij voor TPC Espendonk?
Ik ben vrijwilliger van de parkcommissie. Ik hou mij vooral bezig met bouwkundige zaken, omdat dat het beste is wat ik kan geven.

Hoe lang doe je dit vrijwilligerswerk?
Ongeveer 20 jaar. 
Waarom doe je dit?
Ik ben er ingerold, omdat Peter van Lieshout mij gevraagd heeft en tot mijn voldoening doe ik het nog steeds.

Kost het vrijwilligerswerk jou veel tijd?
Bij TPC Espendonk 2 halve dagen in de week. Daarnaast help ik ook nog vaak bij vrienden en familie.

Heb je ambities of wensen voor TPC Espendonk?
Ik ben er hartstikke trots op dat ik mee heb mogen helpen aan zo'n prachtig park. Daarbij hoop ik nog lang te tennissen en mijn vrijwilligerswerk te kunnen doen.
 

DOE MEE: NIEUWE GROEP VOOR TENNIS OVERDAG 

Sommige leden kunnen 's avonds niet of niet altijd tennissen, omdat zij moeten werken. Zij zoeken dan tennismaatjes om overdag of in het weekend te kunnen tennissen. Wil jij ook graag overdag tennissen? Vind je het leuk om overdag nieuwe mensen te ontmoeten? Geef dit dan aan in de groep 'tennis overdag of weekend' die je vind in de KNLTB.club app onder 'Maatjes'.

Of mail  Marlou Steenbergen  als je vragen hebt of liever aansluit bij een aparte whatsapp-groep.
Als je een bericht in de groep van KNLTB.club  plaatst, ben je aangemeld. Je kunt je altijd weer uitschrijven. Zorg er wel voor dat je in de 'App instellingen' van de KNLTB.club app de push-notificaties van de groepsberichten hebt aangevinkt. Anders krijg je geen melding dat iemand een bericht in de groep heeft geplaatst.

Ben jij ook op zoek naar maatjes? Bijvoorbeeld andere jongeren om mee te tennissen of te padellen? Geeft het dan ook door aan Marlou. 
 

NIEUWE EHBO-KOFFER

In de hal hangt een nieuwe EHBO-koffer. De koffer kun je gemakkelijk mee naar buiten nemen als je meerdere EHBO-hulpmiddelen nodig hebt. De koffer zit in een houder geklemd. Je hoeft de koffer alleen naar je toe te trekken om hem mee te nemen.

Heb je iets uit de EHBO-koffer gebruikt? Vul dit dan in op de lijst. Dan kan de koffer gemakkelijk worden aangevuld.
De koffer bestaat uit 4 modules. Elke module bevat een zakje waarin alle EHBO-spullen zitten die je nodig kunt hebben. Het zijn aparte zakjes met EHBO-spullen voor bloedingen, schaafwonden/brandwonden, verstuikingen/kneuzingen en instrumenten/overig.

Het oude EHBO-kastje hangt in de keuken. Heel veel EHBO-spullen, zoals, pleisters en verbandmiddelen kun je hier ook snel vinden.
 

HELP MEE: ADOPTEER EEN TUINTJE

De oproep in de vorige nieuwsflits heeft 4 aanmeldingen opgeleverd van leden die een tuintje adopteren. Geweldig!

We hebben nog 3  tuintjes over die wachten op een vrijwilliger. Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan de club? Neem dan contact op met Marlou Steenbergen, tel. 06-108 11724.
Jullie hebben vast al gezien dat de meeste tuintjes inmiddels zijn voorzien van nieuwe plantjes en struiken.

 Alleen de borders tussen het terras en padelbaan 1 worden nog verder aangeplant.
 

NOG MEER TE DOEN!

  • 3 t/m 13 juni: 2e padel open toernooi 
  • 12 t/m 18 juli: Open tennistoernooi Zomer
  • 14 juli: Seniorplus toernooi 
  • 26 augustus t/m 5 september: 3e padel open toernooi
  • 4 t/m 10 oktober: Open ternnistoernooi Herfst
  • t/m juli: tennistraining bij TPC Espendonk en HTV
  • Voor de toernooien kun je je aanmelden via  www.toernooi.nl
 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond