Nieuwsflits eind augustus 2021

Nieuwsflits

Eind augustus 2021

 

DOE MEE: OUDER KIND TOERNOOI

Alle leden mogen meedoen met het Ouder Kind toernooi. Je speelt met jouw kind, kleinkind, neef, nicht, kind van de buren, broer, zus, opa, oma, papa of mam. Alle  combinaties zijn mogelijk, zolang maar 1 volwassene met 1 jongere  speelt.
 
Het Ouder Kind toernooi wordt gehouden op zondag 12 september. 
De jongsten spelen voor de middag en de oudere jeugd na de middag.

Meld je voor 5 september aan bij [email protected]
Vermeld jullie namen, leeftijd jongere en of jullie tennissen of padellen.
 

ALV

In verband met de Corona-maatregelen is de ALV een aantal keren uitgesteld. De ALV wordt gehouden op maandag 18 oktober. Zet deze datum alvast in jouw agenda.

Volgens de statuten treedt ieder bestuurslid uiterlijk 3 jaar na zijn verkiezing af. Bestuursleden treden af volgens een rooster dat is opgenomen in ons beleidsplan.
Dat betekent dat dit jaar de secretaris aftreedt. Lijkt het jou leuk om bestuurswerk te verrichten voor onze club? Meld je dan bij een van onze bestuursleden. Ook als je agendapunten hebt, kun je contact met hen opnemen. Een formele uitnodiging voor de ALV volgt nog. 
 

MOOI SPEELTOESTEL

Mario Gubbels, Leo Thielen en Harrie van der Pol hebben het nieuwe speelhuisje geplaatst. De kinderen kunnen weer heerlijk spelen!
 

DOE MEE: TENNISTOERNOOI

Het Open Herfst tennistoernooi komt er ook weer aan. Van 2 tot en met 10 oktober wordt gestreden in alle dubbelcategorieën (3 t/m 5 is 'open' en 6 t/m 9  is 17+) èn singels (op actuele rating).

Inschrijven is mogelijk tot 19 september via www.toernooi.nl    
Mocht je vragen hebben over het tennistoernooi dan kun je contact opnemen met Ilone Dekkers of Mike de Crom via [email protected] 
 

TRAINING PADEL

Het is nu mogelijk om je in te schrijven voor de najaarstrainingen padel. De trainingen worden gegeven op:

 • donderdag 19.00-22.00 uur
 • zaterdag 9.00-12.00 uur

De trainingen starten zaterdag 18 september.

De kosten voor 5 weken training in een groep van 4 personen bedragen €67,50 per persoon.

Schrijf je voor woensdag 8 september in via de site van TopServe

Heb je vragen, neem dan contact op met Johan Wannemakers  via [email protected]
 

WAT VINDT MARLOU STEENBERGEN?

Wat doe jij voor TPC Espendonk?
Ik ben secretaris. Daarnaast houd ik mij bezig met ledenwerving, Oldstars, PR en jeugd. Ik stel ook de Nieuwsflits op, plan de schoonmaak in en houdt het overzicht van sleutels en alarmcodes bij.

Hoe lang doe je dit vrijwilligerswerk?
Ik ben in 2011 begonnen met bestuurswerk bij TV 't Trambaantje. 
Waarom doe je dit?
Veel mensen komen niet alleen naar onze club om te tennissen en te padelllen, maar ook om andere mensen te ontmoeten. Ik vind de sociale functie van onze club voor onze leden en vrijwilligers erg belangrijk. Daar zet ik mij graag voor in. Het is bovendien (meestal) leuk werk en we moeten natuurlijk allemaal een beetje helpen. Zonder vrijwilligers geen TPC Espendonk. 

Kost het vrijwilligerswerk jou veel tijd?
Ja, dat komt doordat ik teveel taken op mijn bordje heb liggen. Het zou fijn zijn als meer leden vrijwilligerswerk doen. Als iedereen een beetje doet, blijft het voor iedereen leuk. 

Heb je ambities of wensen voor TPC Espendonk?
Ik hoop dat meer leden helpen om onze club draaiend te houden. Zodat onze club ook op de lange termijn kan blijven bestaan: een fijne plek om te tennissen, te padellen en gezellig samen te zijn!
 

DOE MEE: ZOMERCHALLENGE EVENT

Op zondag 19 september organiseren wij het Zomer Challenge Event. Onze nieuwe leden kunnen dan laten zien hoe goed zij inmiddels kunnen padellen of tennissen! En natuurlijk hoeveel plezier ze in het spel hebben gekregen! 

De Zomer Challenge-leden ontvangen hiervoor een aparte uitnodiging.
Tennis
Omdat we niet zoveel nieuwe leden hebben die tennissen, nodigt de Technische Commissie voor het Tennis Event alle leden uit.

De eerste wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Je kunt je aanmelden door uiterlijk 15 september een mail te sturen naar Robert van Lieshout ([email protected]) met vermelding van je naam en speelsterkte.

Padel
Voor het Padel Event worden dus alleen de Zomer Challenge-leden uitgenodigd.
 

DAG VAN DE SPORTCLUB

Zondag 19 september neemt onze club deel aan de Dag van de Sportclub. Wij zetten onze poorten open voor iedereen die interesse heeft in tennis, padel en onze club. Nodig gerust vrienden, buren en kennissen uit om naar de leuke wedstrijden van het ZomerChallenge Event te komen kijken!
 

INTRODUCEES EN BAANHUUR

Het is fijn als leden introducees meenemen. Een betere manier van ledenwerving bestaat niet.

Maar het is niet de bedoeling dat niet-leden onbeperkt komen tennissen of padellen. De contributie is een belangrijke inkomstenbron voor onze club. Bovendien is het niet eerlijk tegenover leden die wel netjes contributie betalen en vervolgens niet kunnen spelen, omdat de banen worden bezet door niet-leden.  
Niet-leden mogen 3 keer gratis padellen of tennissen. Daarna moeten ze lid worden of baanhuur (€24,= per baan per uur) betalen.

Lees hieronder meer over de toelating van introducees en de huur van tennis- en padelbanen eventueel in combinatie met gebruik van de kantine. Deze informatie wordt ook op het besloten deel van de website (Mijn Club, rechtsboven op de website) geplaatst, zodat je het altijd gemakkelijk kunt vinden.
Protocol introducees
Protocol baanhuur
 

VERPLICHT AFHANGEN EN GEEN INTRODUCEES IN DE AVONDUREN

Helaas zijn er nog steeds leden die misbruik maken van de mogelijkheden van het digitaal afhangsysteem en daardoor vaker op de padelbanen staan dan de bedoeling is. Daarnaast worden soms fictieve namen vermeld bij de baanreserveringen en staan er te vaak introducees op de banen. Dat alles leidt tot extra drukte op de padelbanen, waardoor leden die zich wel netjes aan de afspraken houden niet kunnen spelen. Het bestuur heeft dan ook besloten om de instellingen voor het afhangen van de banen aan te scherpen.

De nieuwe instellingen voor het afhangen van padelbanen gelden op werkdagen van 19.00 tot 22.00 uur en gaan in vanaf komend weekend. 
Voortaan geldt tijdens deze uren dat:
- 4 leden verplicht een baan moeten reserveren en hun naam moeten vermelden;
- geen introducees op de padelbanen staan.

Op overige dagen en tijden kan gesingeld worden en zijn introducees onder voorwaarden welkom. Zie verder het protocol introducees dat op de website staat. Minimaal 2 dagen voordat een lid een introducé meeneemt, moet deze introducé worden aangemeld bij [email protected].   

Vanwege de drukte wordt de speeltijd op padelbaan 1 gewijzigd van 1,5 uur naar 1,25 uur. Daardoor komt er in de avond een extra speelmoment bij op padelbaan 1. 
 

PADELTOERNOOI EN COMPETITIE

Het padeltoernooi begint 27 augustus en duurt tot en met zondag 5 september. 115 deelnemers hebben zich ingeschreven voor 7 onderdelen. Tijdens de toernooiweek zijn de padelbanen 's avonds, op zaterdagmiddag en op zondag bezet.

Iedereen is van harte welkom om de wedstrijden te komen aanschouwen. Kijk op toernooi.nl welke wedstrijden wanneer gespeeld worden. 
De najaarscompetitie komt er ook weer aan. Met maar liefst 12 padelteams en 11 tennisteams zijn de banen niet of beperkt bespeelbaar op vrijdagavond en deels bezet op donderdagavond, zaterdagmiddag en zondag. Hou het digitale afhangbord goed in de gaten.
 • tenniscompetitie: 13 september t/m 31 oktober
 • padelcompetitie: 17 september t/m 31 oktober.
 

RABO CLUBSUPPORT

Met Rabo ClubSupport biedt de Rabobank kennis, het netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Help jij onze club haar doel te behalen? Als lid van de Rabobank bepaal jij namelijk welke club een financiële ondersteuning ontvangt. 
Van 4 tot en met 25 oktober kun jij je stem uitbrengen op je favoriete club of vereniging. 

Alleen leden mogen stemmen. Ben je wel al klant bij de Rabobank, maar nog geen lid? Meld je dan snel aan als lid bij de Rabobank! Kijk voor meer informatie op Rabobank.nl en op lid worden.
 

KLOK

Wij zijn inmiddels helemaal bij de tijd met een prachtige digitale buitenklok die ook de temperatuur weergeeft. 
 

TOERNOOIEN VAN ANDERE CLUBS

Voor de ouderen onder ons worden SeniorPlus tennistoernooien georganiseerd door TC Deurne en TV de MeijVInk.
Senior Plus TC Deurne 3 september
Senior Plus TV De Meijvink 6 oktober
Toelichting TV De Meijvink
 

NOG MEER TE DOEN!

 • 26 augustus: groot onderhoud padelbanen
 • 27 augustus t/m 5 september: 3e padel open toernooi
 • 11 september: Kennismaking tennis en padel
 • 12 september: Ouder Kind toernooi
 • 13 september t/m 31 oktober: tenniscompetitie
 • 17 september t/m 31 oktober: padelcompetitie
 • 19 september: Dag van de sportclub en eindtoernooi ZomerChallenge
 • 4 t/m 10 oktober: Open tennistoernooi Herfst
 • iedere dinsdag vanaf 19.00 uur: tennis- en padeltoss
 • iedere oneven week op woensdag: talentencompetitie
 • iedere maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vanaf 9.30: toss
 • iedere vrijdagochtend vanaf 9.30 uur: OldStars tennis
 • tennistraining maandagavond bij TPC Espendonk en HTV
 • padeltraining: donderdag 19.00-22.00 uur en zaterdag 9.00-12.00 uur
 • Voor de toernooien kun je je aanmelden via  www.toernooi.nl
 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond

KVK-nummer

40235934