Nieuwsflits augustus 2022

Nieuwsflits

Begin augustus 2022

 

INTERN PADELTOERNOOI: TRY OUT 30 APRIL

Zaterdag 30 juli heeft Roel Meyers van de padelcommissie een try-out toernooi voor padel georganiseerd met als opzet dit ook te gaan doen met de overige padelleden. Het toernooi was georganiseerd voor padelspelers met het niveau 'wedstrijd-topklasse'. Gespeeld werd met 4 poules van 4 koppels, dus 32 deelnemers. Koppels werden gemaakt door de organisatie, zodat je ook eens met een andere partner speelt als normaal.

Er werd gespeeld om 1 gewonnen set en op 40-40 werd er golden point gespeeld (de ontvangende partij mag dan kiezen wie de service ontvangt). De wedstrijden duurde ongeveer max 30 min. Iedereen speelde 3 poulewedstrijden. We zijn om 16.00 uur gestart en om ongeveer 19.00 uur waren alle poulewedstrijden gespeeld. Nu was het aan de 4 poulewinnaars wie het mini toernooi zou gaan winnen. Uiteindelijk wonnen Victor en Wesley de finale door een 5-2 achterstand om te buigen in een 7-5 winst.

Tussendoor werd er nog voor het nodige eten gezorgd van de BBQ en er werd genoeg gedronken. Uiteindelijk was iedereen enthousiast en zijn de laatsten rond middernacht huiswaarts gegaan. 
 

INTERN PADELTOERNOOI: GEVORDERDEN

De padelcommissie wil zaterdag 20 augustus dit padeltoernooitje gaan organiseren voor de categorie 'gevorderde' padellers. Starttijd is 16.00 uur en einde rond 21.00 uur, maar altijd leuk en gezellig om nog wat drankjes erna te nuttigen. Zowel dames als heren kunnen inschrijven.

We kunnen helaas maar 32 mensen per toernooitje laten spelen. Je schrijft alleen in. Je wordt gekoppeld aan een andere speler. Zo leer je waarschijnlijk weer andere padellers kennen. De kosten bedragen €7.50 voor het eten (kipfilet, hamburger en worstje) van de BBQ en nog keuze uit diverse salades.

Je kunt je voor dit toernooitje aanmelden door een email te sturen naar [email protected] met vermelding van je naam en telefoonnummer.

We gaan dit toernooitje meerdere keren organiseren. Mocht je te laat zijn met inschrijven, dan komt er over een tijdje weer een nieuwe kans. 

Voor de derde, en laatste, categorie 'beginners' zal het toernooitje waarschijnlijk op zaterdag 10 september worden georganiseerd. Daarover ontvangen jullie nog bericht.

We zien jullie snel!

Groeten,
de padelcommissie
 

DOE MEE: FIETSTOCHT

Ook dit jaar hebben we weer een fietstocht georganiseerd. Op woensdag 24 augustus komen we om 10.00 uur samen op TPC Espendonk en om 10.30 uur starten we met de fietstocht.

De lengte van de fietstocht is +/- 40 km, Iedereen kan mee fietsen: tennis/padelvrienden, kennissen en buren. Ook gebruikers van een fiets met elektrische ondersteuning (of zonder) zijn welkom.

Om 13.00 uur hebben we een lunchpauze. Dit moet door iedereen zelf afgerekend worden. De bedoeling is dat we er een rustige gezellige fietstocht van maken, kunnen genieten van de omgeving en wat kunnen babbelen met fietscollega’s.  
Het einde van de fietstocht is +/- 15.00 uur bij TPC Espendonk. Daar sluiten we de fietstocht af met een kleine versnapering. Wie nog gezellig na wil blijven met een hapje of een drankje kan dat doen op eigen kosten. 

Gaarne opgeven met hoeveel personen je komt, zodat we hiermee rekening houden  bij de koffiepauze en de lunch.

Opgeven bij Huub Reijnders  E-mail: H[email protected]
 

HELP MEE: AFHANGEN BANEN (OOK OVERDAG)

Alweer een verzoek om altijd een baan te reserveren als je gaat tennissen of padellen. Ook overdag! Het komt nu vaak voor dat overdag niet wordt gereserveerd.
Een baan reserveren, is niet alleen handig voor jezelf, zodat je zeker weet dat je kunt spelen. Het is ook handig voor het bestuur, zodat zij kunnen zien hoe de totale baanbezetting is.
 

DOE MEE: BBQ EN FEESTAVOND

Je kunt je ook nog aanmelden voor de BBQ en feestavond op zaterdag 3 september. Alle leden, aanhang en toernooideelnemers zijn hiervoor uitgenodigd! Aanmelden voor de BBQ kan tot en met 31 augustus.
 
Vergeet niet je naam te vermelden op de aanmeldlijst in de kantine en het kassabonnetje te bewaren!
uitnodiging bbq en feestavond in pdf
 

FRUITBOOMPJES

We hebben niet alleen mooie, bloeiende planten en struiken in ons park staan.Het appelboompje en perenboompje dragen ook al vruchten.
Dit jaar wordt ook een goed notenjaar! 

Je loopt er elke keer voorbij, maar heb je ze ook gezien?
 

HELP JE MEE? BARDIENST PADELTOERNOOI

Een toernooi zonder bardienst kan niet! Schrijf je nu dus in voor de bardiensten. Je helpt daarmee de vereniging en ontvangt ook nog een vergoeding van € 5,00 per uur die wordt verrekend met de contributie van het volgende jaar.
Je schrijft je in voor een bardienst via de bardienstplanner van KNLTB.Club. Je kunt via de app van KNLTB.club of via onze website zelf een avond of dag kiezen waarop je bardienst wilt draaien.

Heb je nog vragen, stel die dan aan Patrick van Lierop via [email protected]
instructie bardienst plannen
 

EVEN VOORSTELLEN: ROEL MEYERS

Wat doe jij voor TPC Espendonk?
Sinds kort ben ik toegetreden in de padelcommissie.
Van tevoren heb ik een actie op touw gezet dat we als leden extra padelbanen erbij willen. 
Wie is Roel Meyers?
Het merendeel van de leden zal me vast weleens op de padelbaan gezien hebben. Ik ben af en toe weleens aanwezig. Ik werk in Asten bij Van Bussel metaal als samensteller/lasser. Hier maak ik vooral rvs-producten voor de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie. Leuke bijkomstigheid: van het vangnet op padelbaan 1 heb ik de constructie gemaakt.

Ik heb eigenlijk altijd wel veel gesport. Vroeger was dit voornamelijk voetbal. Ik heb op het veld bij verschillende clubs in regio Eindhoven in  het 1ste elftal gespeeld. In de zaal zelfs een paar jaar landelijk mogen spelen met als hoogtepunten het winnen van de KNVB-beker en de landstitel. Van jongs af aan ben ik meteen begonnen met keepen, ik was te lui om te lopen en heb vele mooie dingen meegemaakt.

2.5 jaar geleden heb ik een keertje proefpadel gespeeld en sindsdien ben ik wel beetje padelverslaafd geraakt. Het spelletje blijft fascinerend. Ook het spelen met de diverse mensen en niveaus. Sinds kort ben ik ook gestart met lesgeven, voornamelijk aan niveau 9 tot en met 6. Het enthousiasme van de mensen als ze weer iets geleerd hebben, is echt geweldig om te zien. 

Waarom doe je vrijwilligerswerk voor TPC Espendonk?
De dankbaarheid van de mensen en het zien genieten van de mensen, terwijl er iets georganiseerd is. 

Heb je ambities of wensen voor TPC Espendonk?
Ja, we zijn nu bezig met uitbreiding van 4 naar 6 padelbanen. Dit is zeker al mooi, maar zoals ik het nu zie en ook heilig van overtuigd ben gaat het de komende jaren alleen maar drukker worden. Ik had toch graag gezien dat we als vereniging de stap durven te maken om minimaal 4 banen erbij te leggen.

Wat wil je nog meer kwijt? 
Eigenlijk niks. Iedereen lekker genieten op de padelbaan en op dit moment de mooiste sport voor mij die er is. 
 

5e OPEN PADELTOERNOOI

Aanmelden voor het PADEL OPEN TOERNOOI kan nog tot en met 14 augustus.
De wedstrijden worden gespeeld van 26 augustus t/m 3 september 2022. Zorg dat je op tijd bent, want vol is vol!
 

HELP JE MEE? ALARM

Bepaalde delen van het clubgebouw zien voorzien van een alarminstallatie. Eén daarvan is de kantine. Je gaat dus nooit de kantine binnen als je niet zeker weet dat het alarm is afgezet.

Het halletje en de toiletten en kleedkamers zijn niet voorzien van alarm en vrij toegankelijk voor onze leden.
De bardiensten krijgen vooraf de alarmcode. Deze code wordt regelmatig gewisseld. Twijfel je of het alarm correct hebt uit- of ingeschakeld, lees dan de instructie die op de toegangsdeur van het halletje hangt.

Is het alarm toch afgegaan of heb je vragen? Bel (tel. 06- 108 117 24) of mail Marlou Steenbergen.
 

DOE MEE: WINTERCOMPETITIE

Je kunt je tot en met 29 augustus inschrijven voor de wintercompetitie tennis en padel.
Je kunt je bij Ilse aanmelden met de namen van alle spelers in jullie team via WhatsApp (06-832 310 97) of mail. Probeer op tijd te zijn, want vol is vol.
speeldata padel
aanbod padel
speeldata tennis
aanbod tennis
 

NOG MEER TE DOEN!

 • continu: Clubladdercompetitie
 • 5 september: kennismakingsuurtje (nieuwe) leden 20.00 uur of 21.00 uur, aanmelden bij [email protected]
 • 20 augustus: intern padeltoernooitje gevorderden
 • 24 augustus: fietstocht
 • 26 augustus  t/m 3 september: open padeltoernooi
 • 3 september: BBQ en feestavond padeltoernooi
 • 18 september: Dag van de sportclub
 • 15 september t/m 16 oktober: najaarscompetitie tennis en padel 
 • iedere dinsdag vanaf 19.00 uur: tennistoss
 • iedere donderdag vanaf 19.00 uur: padeltoss 
 • iedere zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur: tennis- en padeltoss, meld je vooraf aan via KNLTB.club
 • iedere oneven week op woensdag: talentencompetitie tennis
 • iedere maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vanaf 9.30 uur: tennistoss 50+-ers
 • iedere maandag vanaf 9.30 uur: padeltoss 50+-ers
 • iedere vrijdagochtend vanaf 9.30 uur: OldStars tennis
 • begin november: start nieuwe padeltraining
 • Voor de toernooien kun je je aanmelden via www.toernooi.nl
 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond

KVK-nummer

40235934