Nieuwsflits december 2020

Nieuwsflits

December 2020

 

FIJNE FEESTDAGEN!

Het bestuur wenst alle leden hele gezellige feestdagen en een gezond en sportief 2021!

Vanwege het Corona-virus is het helaas niet mogelijk om een nieuwjaarsborrel te houden.
Wij hopen dat we in 2021 weer snel als vanouds kunnen tennissen en padellen, wedstrijden kunnen spelen en na afloop gezellig een lekker drankje kunnen drinken in de kantine.
 

ALGEMENE LEDENVERGADERING

De algemene ledenvergadering houden wij het liefst in de kantine. Vanwege het Corona-virus hebben wij de ALV  nog niet gepland.
Zodra we een ALV in de kantine kunnen organiseren, ontvangen jullie een uitnodiging.
 

TENNIS- EN PADELTRAINING VOORJAAR

Je kunt je tot en met 28 december aanmelden voor het nieuwe tennistrainingsseizoen in het voorjaar. De tennistrainingen voor jeugd beginnen 4 januari en die voor volwassenen op 25 januari.

Je kunt je voor de tennistraining aanmelden via de volgende links:
Jeugd tennis
Volwassenen tennis
De trainingen worden gegeven door TopServe.

Voor padel zullen in januari/februari twee inlooptrainingen worden aangeboden door TopServe. Daarna volgen de reguliere padeltrainingen. Meer informatie hierover lees je hieronder.
Padeltraining
 
 
 

VOORJAARSCOMPETITIE

Vergeet je niet aan te melden voor de voorjaarscompetitie. Dat kan nog tot uiterlijk 31 december voor:
 1. Tennis 
 2. Padel 
 3. Padel tripple double

Tijdens de voorjaarstenniscompetitie zullen alle teams op vrijdagavond volledige wedstrijden spelen met een supertiebreak in de 3e set. Dus geen beperking qua tijd meer. De KNLTB is nog in beraad of bij de vrijdagavondcompetitie sprake zal zijn van een 'normale competitie met 7 speelweken' of van een nieuwe vorm ‘Om de week spelen met 5 speelweken’. Dit wordt in 2021 besloten.

Lees hieronder meer over alle inschrijfmogelijkheden.
Lees meer
Triple double padelcompetitie voorjaar
Padelcompetitie voorjaar info
Padelcompetitie voorjaar data
Tenniscompetitie voorjaar info
Tenniscompetitie voorjaar data
 

KNLTB-PAS

De  KNLTB ledenpas is meerdere jaren geldig. Onze ledenpas blijft ook in 2021 gewoon geldig. Dit betekent dat je jouw  ledenpas kunt blijven gebruiken als je op tijd jouw contributie hebt betaald. Je ontvangt geen nieuwe pas in het voorjaar. 
 

CONTRIBUTIE 2021

Eind december worden de contributiefacturen 2021 verstuurd. Je ontvangt dan een email van ClubCollect. Deze email is dus geen spam of phising email.
Door op een link te klikken kom je op jouw persoonlijke betaalpagina van ClubCollect. Hier kun je jouw factuur inzien, downloaden en betalen. 

Leden die in het najaar van 2020 lid zijn geworden voor 2021, hebben de contributie al betaald.
Bij leden die eerder toestemming hebben gegeven voor automatische incasso wordt de contributie automatisch geïncasseerd. In andere gevallen kun je aangeven of je de factuur via IDEAL of automatische incasso wilt betalen. 

Een vriendelijk verzoek aan iedereen om de contributie op tijd te betalen, zodat we geen onnodige kosten hoeven te maken voor de facturering en onze vrijwilligers een hoop onnodig werk bespaard blijft. Heb je vragen over de factuur of de manier van betalen, mail dan [email protected] 
 

HERINRICHTING PARK

Onder de bezielende leiding van Peter Boumans heeft het park bij de padelbanen een enorme transformatie doorgemaakt. Een enorme berg grind is inmiddels aangebracht op de drainagematten en het worteldoek.

Herman Claassen en Ramon hebben vakkundig de uitbreiding van de winterberging bestraat en een mooie trap van het terras naar de padelbanen aangelegd. Waar de bestrating scheef is komen te liggen, wordt deze weer bijgewerkt door hen. 
Paul Jacobs heeft een mooie overkapping bij de winterberging gemaakt. 

Naast deze 4 hebben ook Adri van Schijndel, Ben Bogaard, Peter Bertens, Arie Manders, Huub Reijnders, Ton van Zonsbeek, Kees van Dorst, Mark Kandelaars en Johan de Bresser ontzettend veel werk verzet om het plan van Robert Zijlstra te verwezenlijken.

Superbedankt allemaal!
 

NOG MEER VRIJWILLIGERS!

Het jaar 2020 is in alle opzichten een bijzonder jaar. Een jaar waarin veel van onze vrijwilligers werd gevraagd. Om een paar zaken te noemen:
  • de organisatie van interne en externe KNLTB- toernooien en competities, die vervolgens door het Coronavirus niet of maar ten dele konden doorgaan.
  • het treffen van de nodige maatregelen om het Coronavirus in toom te houden.
  • de verhuizing van veel spullen van 't Lôbke, de herinrichting van het park rondom de padelbanen, het maken van de overkapping bij het clubgebouw en de uitbreiding van de winterberging.
  • de vele mensen die willen padellen, de verhuur van banen en het succes van de padelinloop en van de ZomerChallenge die in 2020 hebben geleid tot meer dan 100 nieuwe leden.
En niet te vergeten het werk dat dag in dag uit wordt uitgevoerd voor onze club, zoals het onderhoud van tuin, park en clubgebouw, het bijhouden van de was, het onderhoud van de tennis- en padelbanen, het inplannen van bardiensten, de ledenadministratie, het bijhouden van sponsoren, het uitvoeren van de financiële administratie en het bestuurswerk.

Het bestuur heeft de vele vrijwilligers van onze club bedankt voor hun enorme inzet.

Vind jij het ook leuk om een bijdrage te leveren? Informeer dan eens bij een van de bestuursleden of de andere vrijwilligers. Zodat we er samen voor zorgen dat we de mooiste tennis- en padelclub van Helmond en omstreken blijven!
 

WAT VINDT PETER BOUMANS?

Wat doe jij voor TPC Espendonk?
Ik maak deel uit van de 55+ organisatie waar ik o.a. het jaarlijkse  55 plus toernooi mee organiseer. In het verleden heb ik voor de vereniging hand- en spandiensten verleend die zich op dat moment aandienden. Dit jaar werd mij gevraagd om de organisatie voor de herinrichting van  ons nieuwe park, dat door Robbert Zijlstra is ontworpen, op mij te nemen. 
Reeds 16 jaar woon ik 8 maanden per jaar in Spanje, maar nu ben ik door het covid 19 virus in Nederland gebleven, waardoor ik tijd had om deze organisatie en werkzaamheden te realiseren.  Dankzij de vele spontane vrijwilligers (vooral uit de 55+ groep) en het bestuur hebben wij deze klus kunnen klaren en ben ik begin december met een voldaan gevoel weer naar Spanje teruggegaan.
In het voorjaar gaan wij verder met de beplanting en dan zal het park er fleuriger uit komen te zien. Als de kantine dan ook weer open mag. kunnen wij met zijn alle genieten van onze mooie vereniging.

Hoe lang doe je dit vrijwilligerswerk?
26 jaar geleden ben ik lid geworden van onze vereniging en sindsdien heb ik meestal kleine vrijwilligerstaken op mij genomen.

Waarom doe je dit?
Waarom zou je dit niet doen? Vrijwilligerswerk hoort nu eenmaal bij een vereniging.
Ik had voorheen een eigen bedrijf en vaak weinig tijd, maar voelde mij gewoon verplicht ook wat te doen voor de vereniging waar ook ik deel van uit maak. Vele handen maken ligt werk.

Kost het vrijwilligerswerk jou veel tijd?
Voorheen niet zo veel, maar dit jaar heeft alle voorgaande jaren behoorlijk gecompenseerd.

Heb je ambities of wensen voor TPC Espendonk?
Wensen zijn al redelijk vervuld doordat er PADEL-tennissen bij onze vereniging is toegevoegd. In Spanje is dit al heel lang een populaire sport.
Begin dit jaar heb ik een zware schouderblessure opgelopen, waardoor ik nu links ben gaan leren tennissen. Mijn wens is dat ik volgend jaar ook padel kan gaan spelen.

Via deze weg wil ik iedereen fijne feestdagen toewensen en hopelijk zien wij elkaar volgen jaar in een coronavrij 2021.
 

ACTIE BREEDBAND HELMOND

Onze sponsor Breedband Helmond is een actie gestart om verenigingen te ondersteunen. 

Als jij voor 25 maart 2021 de overstap maakt naar Breedband Helmond, levert dat onze club €25,- op.
 
Als je mee wilt doen met deze actie, ga dan naar www.breedbandhelmond.nl/aanmelden en kies het gewenste pakket uit.
Vul bij “Waar ken je Breedband Helmond van” de naam van TPC Espendonk in, zodat onze club ook profijt heeft van deze actie.
Lees meer
 

FEESTELIJKE KERSTBOX VOOR OUDEREN

Al zeventien jaar organiseert het Nationaal Ouderenfonds kerstdiners voor eenzame ouderen. Dit uitje, dat voor velen een waardevolle en gezellige ontmoeting is, kon dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet doorgaan.
Met de feestelijke kerstbox biedt het Nationaal Ouderenfonds een mooi alternatief. Wij hebben bij onze leden van 75 jaar en ouder een kerstbox van het Ouderenfonds bezorgd. Zij waren blij verrast!
 
 
 

PARKEREN IN DE VAKKEN

Voorkom een boete en parkeer jouw auto in een van de parkeervakken!
 

ALLE LICHTEN UIT!

Als je 's avonds getennist of gepadeld hebt en na jou komt niemand meer spelen, doe dan de verlichting van de banen uit. De lichtknoppen bevinden zich in het halletje van het clubgebouw.
Als je het park verlaat, zorg er dan ook voor dat het licht in het halletje uit is en de deur van het halletje gesloten is.
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond