Nieuwsflits eind maart 2021

Nieuwsflits

Eind maart 2021

 

CORONA: LATERE AVONDKLOK 

Vanaf woensdag 31 maart wordt de avondklok verlengd tot  22.00 uur. Dat betekent dat we vanaf woensdag ook weer langer mogen tennissen en padellen. Dat is goed nieuws, want het geeft meer mogelijkheden voor iedereen om buiten te sporten. Zolang je maar zorgt dat je om 22.00 uur thuis bent

De overige maatregelen tegen Corona blijven hetzelfde en blijven van kracht tot en met 20 april. Spelers van 27 jaar en ouder  moeten 1.5 meter afstand van elkaar houden. Op onze website kun je alle Corona-maatregelen vinden die op onze club gelden.
Helaas is de voorjaarscompetitie 2021 weer uitgesteld tot begin juni.

Zolang we te maken hebben met een avondklok, vragen we de padellers om 's avonds te beginnen om kwart voor het hele uur. Dit geldt vooral voor padelbanen 2 en 3. Dus graag een baan afhangen met begintijden om 17.45 uur, 18.45 uur, 19.45 uur of 20.45 uur zodat de laatste spelers ook een uur kunnen dubbelen. Daardoor kunnen meer mensen gebruik maken van de padelbanen.
 
 

TRAINING TENNIS VOLWASSENEN

Volwassenen kunnen zich nu  inschrijven voor het nieuwe tennistrainingsseizoen "voorjaar 2021". De training wordt gegeven door Pancho van de Broek.

De tennistraining wordt gegeven op maandag van 19.00 tot 22.00 uur en vindt plaats op het park van TPC Espendonk en/of H.T.V.
De serie bestaat uit 10 trainingsweken en begint op 19 april. Inschrijven kan tot en met 13 april met de volgende link.

Mocht je vragen hebben over de training mail dan naar [email protected]
 

HELP MEE: ADOPTEER EEN TUINTJE

Bezoekers complimenteren ons vaak met ons prachtige park. Dankzij de vrijiwilligers van de parkcommissie ligt het park er altijd goed bij.

De parkcommissie kan nog wat hulp gebruiken met het onderhoud van de vele borders. Jij kunt helpen door een stukje van de tuin te adopteren. 

Wat wordt van je verwacht? Dat je dat stukje tuin regelmatig schoffelt, zodat het onkruidvrij blijft. Je kunt dit doen op een moment dat het jou uitkomt.
Dat mag op dinsdag- of donderdagochtend als andere vrijwilligers aan het werk zijn, maar ook op een andere dag als het jou beter uitkomt.

Een deel van de borders is al geadopteerd. Er zijn nog enkele kaveltjes vrij! Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan de club? Neem dan contact op met Marlou Steenbergen, tel. 06-108 11724.
 

TRAINING TENNIS OUDEREN

Johan Wannemakers geeft vanaf vrijdag 5 april tennisles aan ouderen. De training is bedoeld voor leden die hun techniek willen bijspijkeren of leden die tennis willen leren.

De tennistraining wordt gegeven op vrijdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur en vindt plaats op ons park.

De serie bestaat uit 10 trainingsweken. 
De kosten voor het trainingsseizoen van 10 weken training bedragen: €135 per persoon. Mocht de groep uit meer dan 4 personen bestaan, wordt dit bedrag evenredig verrekend.

Meer informatie kun je krijgen bij Marlou Steenbergen, tel. 06-10811724. Bij haar kun je je ook aanmelden voor deze training.
Vragen over de training kun je natuurlijk ook stellen aan Johan Wannemakers.
 
 

HELP MEE: AFHANGEN BANEN

Wij vinden het allemaal fijn dat we weer kunnen padellen en tennissen. Helaas merken we dat er ook leden zijn die zich niet zoveel aantrekken van de andere leden die ook graag willen sporten. Laten we er samen voor zorgen dat alle leden zoveel mogelijk kunnen padellen en tennissen.
 Dat betekent :
-    Als je een baan reserveert dan vermeld je alle spelers in het afhangbord;
-    Je gebruikt geen fictieve namen;
-    Introducees mogen alleen padellen of tennissen als je toestemming hebt van een van de bestuursleden;
-   Je reserveert een baan aansluitend op de vorige reservering.

Namens alle leden van TPC Espendonk BEDANKT!
 

TRAINING PADEL

Het is nu mogelijk om je in te schrijven voor de voorjaarstraining padel. De trainingen worden gegeven op donderdag- en vrijdagavond. De trainingen starten donderdag 22 april.

De voorjaarstraining bestaat uit 5 trainingen. Inschrijven kan voor 15 april met de volgende link.
De kennismakingslessen voor padel in de vorm van inlooptrainingen kunnen vanwege de Corona-maatregelen voorlopig nog niet plaatsvinden. 
Waarom padeltraining?
 

WAT VINDT RUUD VAN ESDONK?

Wat doe jij voor TPC Espendonk?
Ik ben Algemeen bestuurslid en hou me vooral bezig met de technische commissie. Vanuit het bestuur ben ik het aanspreekpunt voor de leden van de TC. Bij open toernooien draai ik graag een tafeldienst mee en ben ik altijd bereikbaar voor allerlei vragen.
Ook de interne competitie heb ik bij het samengaan van de verenigingen nog mede georganiseerd. Ik hoop dat we snel weer wat mogen organiseren met zijn allen.

Hoe lang doe je dit vrijwilligerswerk?
Ik ben in 1997 lid geworden van 't Trambaantje en 1 jaar later was ik al bezig voor de TC. Ik ben ook zo'n 10 jaar de voorzitter van de TC geweest en heb dit altijd met veel plezier gedaan.

Kost het vrijwilligerswerk jou veel tijd?
Gemiddeld denk ik een paar uurtjes per week. Tijdens toernooien ben ik wat meer tijd kwijt, maar dat doe ik uiteraard graag voor de club.

Heb je ambities of wensen voor TPC Espendonk?
De ambities van TPC Espendonk gaan de goede kant op zeker met het Padel. We hebben al veel nieuwe leden mogen verwelkomen op ons park. Mijn wens is dat dit ook aantrekt voor het Tennis. Immers hoe meer tennissers, hoe meer variatie en competitie je kunt creëren. Dus voor iedereen meer uitdaging.

Verder hoop ik dat we snel weer gebruik kunnen maken van onze kantine.
Want ons clubkse is toch wel het gezelligste clubke van Hellemond.....
 

HELP MEE:KOKKERELLEN IN HET EETHUISJE

Wij organiseren gezellige open toernooien. Na de sportieve wedstrijden is het in de kantine en op het terras tijd voor de derde helft. Een hapje hoort daar ook bij. Wij hopen dat we in de weekenden van de open toernooien daarvoor weer het eethuisje kunnen openen. Maar, dan moeten er natuurlijk wel koks zijn!
Sta jij  graag in de keuken? En vind jij het leuk om onze toernooispelers en bezoekers tijdens 1 of enkele weekenden  te verwennen met heerlijke gerechten? Meld je dan aan bij Ruud van Esdonk .
 

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Op grond van de statuten moeten wij uiterlijk in de maand juni een algemene ledenvergadering (ALV) organiseren. In deze vergadering brengt het bestuur verslag uit en legt het verantwoording af voor het beleid dat in 2020 is gevoerd.

Normaliter organiseren wij deze vergadering aan het begin van het kalenderjaar. Door het Corona-virus is dat nu niet mogelijk. De wet biedt verenigingen grofweg twee oplossingen:
1 de ALV volledig digitaal organiseren of
2 de termijn voor de ALV  met maximaal vier maanden verlengen.

De voorkeur van het bestuur gaat uit naar de laatste mogelijkheid. Dat betekent dat wij de ALV voor 1 oktober moeten organiseren. Hierover worden de leden natuurlijk nog geïnformeerd.
Volgens de statuten treedt ieder bestuurslid uiterlijk 3 jaar na zijn verkiezing af. leder jaar treden twee bestuursleden af volgens een rooster dat is opgenomen in ons beleidsplan.
Dat betekent dat dit jaar de secretaris en een algemeen bestuurslid aftreden. Lijkt het jou leuk om bestuurswerk te verrichten voor onze club? Meld je dan bij Leo Thielen of informeer bij een van onze bestuursleden.
 

GOED GEDAAN: NIEUWE BEPLANTING 

Inmiddels is Herman Claassen begonnen met het beplanten van de borders. Wel 1000 plantjes gaan ons park nog mooier maken dan het nu al is. Robert Zijlstra en Herman hebben gekozen voor lavendel, siergrassen, hortensias en nog veel meer soorten.
De leibomen zijn onlangs gesnoeid en immiddels voorzien van een buisconstructie om te voorkomen dat de takken te laag gaan hangen.
 

NOG MEER TE DOEN!

  • 3 t/m 13 juni: 2e padel open toernooi 
  • 12 t/m 18 juli: Open tennistoernooi Zomer
  • 14 juli: Seniorplus toernooi 
  • 26 augustus t/m 5 september: 3e padel open toernooi
  • 4 t/m 10 oktober: Open ternnistoernooi Herfst
  • t/m juli: tennistraining bij TPC Espendonk
  • Voor de toernooien kun je je aanmelden via  www.toernooi.nl
 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond