Nieuwsflits juli 2022

Nieuwsflits

Eind juli 2022

 

KAMPIOEN VOORJAARSCOMPETITIE 

Na de oproep in de vorige nieuwsflits heeft het team van Bram Sprengers gereageerd en een leuke foto van het team aangeleverd.

Van harte gefeliciteerd Bram, Joëll, Tom, Ruud en Rob met het winnen van de padelcompetitie, 1e klasse in het voorjaar. 
Het team wil graag Leo, Harrie en Mario speciaal bedanken. Die zijn elke wedstrijd komen kijken uit en thuis. En mede dankzij hun support heeft het team de zware potjes over de streep kunnen trekken😃.
 

EVEN VOORSTELLEN: LUC SWINKELS

Sinds medio juni heeft de vereniging een nieuw bestuurslid. De meeste van jullie zullen mij niet kennen, dus langs deze weg wil ik mezelf graag voorstellen!

Ik ben Luc Swinkels, 21 jaar oud en in september start ik met het tweede jaar van de studie Rechtsgeleerdheid, aan de Universiteit van Tilburg. Pas sinds januari van dit jaar ben ik lid van TPC Espendonk. Maar toen ik hoorde dat er een plek in het bestuur vrijkwam, werd ik meteen enthousiast.
Mijn taken zullen, vooral in het begin, bestaan uit verschillende juridische kwesties – in de breedste zin van het woord – en als contactpersoon voor de nog op te richten jeugdcommissie. Het doel dat we willen bereiken met deze jeugdcommissie is, vanzelf-sprekend, het aantrekken van meer jongeren om hen te interesseren in de tennis- en padelsport en om de vereniging te laten groeien.
Daarnaast hoop ik, als jongste bestuurslid, met een ander perspectief te kijken naar allerlei zaken die aan bod komen. Mochten jullie een vraag hebben voor mij, of mij beter willen leren kennen, aarzel dan niet om mij aan te spreken wanneer je mij ziet!

Vriendelijke groeten en alvast tot snel,
Luc Swinkels
[email protected]
 

5E PADEL TOERNOOI

Ons 5e PADEL OPEN TOERNOOI komt eraan!  De wedstrijden worden gespeeld van 26 augustus t/m 3 september 2022.

Meld je uiterlijk 14 augustus aan voor het toernooi. Zorg dat je op tijd bent, want vol is vol!
Alle leden zijn uitgenodigd voor de BBQ en feestavond op zaterdag 3 september. Aanmelden voor de BBQ kan tot en met 31 augustus.

Vergeet niet je naam te vermelden op de aanmeldlijst in de kantine en het kassabonnetje te bewaren!
uitnodiging pdf
 

HELP JE MEE? BARDIENST PADELTOERNOOI

Een toernooi zonder bardienst kan niet! Schrijf je nu dus in voor de bardiensten. Je helpt daarmee de vereniging en ontvangt ook nog een vergoeding van € 5,00 per uur die wordt verrekend met de contributie van het volgende jaar.
Je schrijft je in voor een bardienst via de bardienstplanner van KNLTB.Club. Je kunt via de app van KNLTB.club of via onze website zelf een avond of dag kiezen waarop je bardienst wilt draaien.

Heb je nog vragen, steld ie dan aan Patrick van Lierop via [email protected]
instructie bardienst inplannen
 

GESLAAGD TENNISTOERNOOI

Met 134 deelnemers, prachtig weer en een toernooicommissie die bestond uit Robert van Lieshout, Ilone Dekkers en Mike de Crom hebben we weer een geweldig tennistoernooi gehad.

Robert is bijna het hele toernooi aanwezig geweest en heeft alle nieuwtjes dagelijks vastgelegd in de 'toernooi nieuwsbrief', die ook goed is gelezen op Facebook.
Mariette, Pam, Marlou, Marianne  en Robert hebben gezorgd voor heerlijke hapjes. Op de finalezondag vielen de loempia's van Tam erg in de smaak en zorgden waterijsjes voor de nodige verkoeling bij de deelnemers en het publiek.

Toernooiorganisatie en alle hulptroepen ontzettend bedankt voor dit mooie toernooI!
winnaars tennistoernooi
 

RABO CLUBSUPPORT

Met Rabo ClubSupport biedt de Rabobank kennis, het netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Als lid van de Rabobank bepaal jij welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Stem op onze club! Vorig jaar hadden wij 64 stemmers. Dat moeten er dit jaar veel meer worden!
Van 5 september tot en met 27 september kun jij je stem uitbrengen op onze club en jouw andere favoriete clubs of verenigingen. 

Alleen leden mogen stemmen. Ben je wel al klant bij de Rabobank, maar nog geen lid? Meld je dan snel aan als lid bij de Rabobank! Kijk voor meer informatie op Rabobank.nl en lid worden.
 

LOSSE PADELLESSEN

Beste leden,

Omdat wij bij Padel Brabant niet van stilzitten houden, bieden we ook in de zomervakantie lessen aan! Deze lessen zijn zeer flexibel, je schrijft je namelijk per les in en kunt van tevoren de datum en tijd van de les bekijken. 

Padel jij deze zomer met ons mee? Kijk dan snel op padel-brabant.

Tot snel op de padelbaan.

Met sportieve groet,
Padel Brabant
 

HELP JE MEE? BAANRESERVERING

Als je gaat tennissen of padellen, dan reserveer je een baan. Dan weet je zeker dat je kunt spelen en dat je niet voor niets naar het park komt.
Mocht je vervolgens toch niet gaan sporten, bijv. omdat het te heet of te nat is buiten. Dan verwijder je weer jouw baanreservering uit KNLTB.club. Zo hebben andere leden de mogelijkheid om een baan te reserveren. En ook de bardienst weet dan zeker dat hij/zij niet voor niets naar het park gaat. 
 

GESLAAGD SENIORPLUS TOERNOOI

De toernooicommissie bestond dit jaar weer uit Peter Boumans, Huub Reijnders, Ton van Zonsbeek en Maria van der Sommen.
De organisatie heeft besloten om met twee poules te spelen. Ze hadden minder aanmeldingen en de deelnemers hadden gevraagd om de wachttijden te verkorten.

Het  laatste Seniorplus toernooi werd afgelast vanwege het warme weer van 38 graden. Dat was nog voordat Corona kwam. Nu was het ook weer warm weer en heeft de toernooicommissie de dag ingekort. Maar het was wederom een geslaagde dag.
Maria, Marianne van Dorst, Francy Bogaard en Hilda van Hasselt hebben voor een heerlijke lunch gezorgd.

Verder heeft een kleine groep nog een padel introductie gegeven onder de deelnemers.

Maria heeft besloten om na 23 jaar (!!) te stoppen met de organisatie van het SeniorPlus toernooi. Ze blijft wel beschikbaar om hand en spandiensten te verrichten. Maria is door de toernooicommissie in het zonnetje gezet met een prachtige bos bloemen.

De toernooicommissie en iedereen die geholpen heeft, super bedankt!
 

GOED GEDAAN: ESPENDONK VANUIT DE LUCHT

Roel Meyers heeft woensdag tijdens het tennistoernooi een prachtig filmpje gemaakt van ons park. Op de banen werden poulewedstrijden van ons KNLTB tennistoernooi gespeeld. Natuurlijk waren ook alle padelbanen bezet! Hartstikke mooi Roel!
 

DEMO OPENING PADELBANEN

Zaterdag 16 juli zijn drie padelbanen van TV de Raam in Lieshout geopend. Onze padellers Bram Sprengers, Roel Meyers, Ruud Laarhoven en Rob van Deursen hebben een demonstratie gegeven tijdens het opening.
Leuk dat ze hiervoor gevraagd zijn!
 

NIEUWE AED

In het halletje van ons clubgebouw hangt een AED. Een AED is ontworpen om slachtoffers van een plotselinge hartstilstand snel een defibrillatieschok toe te dienen. Het apparaat geeft aanwijzingen hoe de AED gebruikt moet worden. Iedereen die de AED gebruikt, moet daarvoor een cursus hebben gevolgd. 

We hopen dit jaar weer cursussen voor het gebruik van de AED te kunnen aanbieden aan onze leden. Heb je interesse voor de cursus, meld je dan alvast aan bij Luc Swinkels.
Na 10 jaar was onze AED aan vervanging toe. 

Lees hieronder meer over het gebruik van de nieuwe AED. Op internet staat ook een filmpje dat in het engels uitlegt hoe de AED werkt. De instructie en het filmpje staan op onze website onder 'leden'.

De AED wordt regelmatig gecontroleerd door Ben Bogaard. 
instructie AED
 

NOTULEN VAN DE ALV

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 14 juni waren 64 leden aanwezig. 

Harrie van der Pol is afgetreden als bestuurslid. Hij is hartelijk bedankt voor alle jaren dat hij bestuurslid is geweest. Luc Swinkels is toegetreden tot het bestuur en Arjan Klaasen mag na zijn herverkiezing nog enkele jaren blijven. 

De ALV heeft besloten om de aanleg van 2 padelbanen verder te onderzoeken en, indien mogelijk, de banen aan te leggen. Een aantal leden gaat helpen met het verdere onderzoek naar de aanleg van de nieuwe padelbanen.
De ALV heeft ingestemd met het voorstel van het bestuur om een continuïteitscommissie in te stellen die de bestuurswerkzaamheden overneemt wanneer alle bestuursleden (tijdelijk of definitief) afwezig zijn. Het huishoudelijk reglement is hierop aangepast. 

In het huishoudelijk reglement is ook een voorschrift opgenomen dat niet gerookt mag worden tijdens georganiseerde jeugdactiviteiten, zoals training, competitie en toernooitjes. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. 

In de bijlagen kunnen jullie het verslag van de ALV en het aangepaste huishoudelijk reglement lezen.
Verslag Algemene Ledenvergadering
Huishoudelijk reglement, versie 2022
 

HELP MEE: PADELBAAN VEGEN EN GEEN HORLOGES EN RINGEN

Je kunt op onze club heerlijk padellen op goed onderhouden padelbanen. Het is een kleine moeite om daar zelf ook aan mee te helpen door de banen te vegen. Hiervoor hangen bij de padelbanen blauwe matten.
Een verzoek dus aan alle padellers om na het spelen de baan even te vegen. Dit is nodig om het zand goed verdeeld te houden op de banen.
Ruim ook steentjes en ander vuil op die op de banen liggen. Steentjes op de banen verkorten de levensduur van de banen. 

Tot slot: Op de padelbanen worden geen hand- en/of polssieraden gedragen, zoals ringen, armbanden, horloges etc. Dit ter voorkoming van beschadiging van het glas.
 

DAG VAN DE SPORTCLUB

Zondag 18 september neemt onze club deel aan de Dag van de Sportclub. Wij zetten onze poorten open voor iedereen die interesse heeft in tennis, padel en onze club. Nodig gerust vrienden, buren en kennissen uit om naar de leuke wedstrijden van het ZomerChallenge Event te komen kijken!
 
 

TOERNOOIEN ANDERE CLUBS

Tennistoernooi De Ren Lierop
 

NOG MEER TE DOEN!

 • continu: Clubladdercompetitie
 • 5 september: kennismakingsuurtje (nieuwe) leden 20.00 uur of 21.00 uur, aanmelden bij [email protected]
 • 26 augustus  t/m 3 september: open padeltoernooi
 • 3 september: feestavond padeltoernooi
 • 18 september: Dag van de sportclub
 • 15 september t/m 16 oktober: najaarscompetitie tennis en padel 
 • iedere dinsdag vanaf 19.00 uur: tennistoss
 • iedere donderdag vanaf 19.00 uur: padeltoss 
 • iedere zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur: tennis- en padeltoss, meld je vooraf aan via KNLTB.club
 • iedere oneven week op woensdag: talentencompetitie tennis
 • iedere maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vanaf 9.30 uur: tennistoss 50+-ers
 • iedere maandag vanaf 9.30 uur: padeltoss 50+-ers
 • iedere vrijdagochtend vanaf 9.30 uur: OldStars tennis
 • Voor de toernooien kun je je aanmelden via  www.toernooi.nl
 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond

KVK-nummer

40235934