Nieuwsflits maart 2021

Nieuwsflits

Maart 2021

 

WE MOGEN DINSDAG WEER DUBBELEN!

Vanaf dinsdag 16 maart mogen we weer met maximaal 4 personen tennissen of padellen. Spelers van 27 jaar en ouder  moeten 1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.
De avondklok blijft tenminste gelden t/m dinsdag 30 maart. Op onze website kun je alle Corona-maatregelen vinden die op onze club gelden.

Voor de voorjaarscompetitie hebben zich 17 tennisteams en 3 padelteams aangemeld. De start van de voorjaarscompetitie is uitgesteld tot begin mei. Hier vind je de herziene speeldata van de tenniscompetitie en de Triple Double padelcompetitie.
 

HELP MEE: OVER DE STOEP LOPEN!

Misschien had je het niet in de gaten. Het grind dat is aangelegd tussen de kantine en padelbaan 1 vormt de basis voor de nieuwe borders. Binnenkort worden hierin planten en struiken gepland.
 
Dus graag lopen over de twee trappen die daar speciaal voor zijn aangelegd en niet in de borders.  
 

ENQUETE AFHANGEN BANEN

Om inzicht te krijgen in de ervaringen en wensen van onze leden over het reserveren van banen, hebben wij in december een enquête verstuurd. 102 leden hebben de enquête ingevuld. Dat was een kwart van het aantal actieve leden. 
Hieronder vind je de resultaten van de enquête. Het bestuur gaat de resultaten bespreken en bekijken hoe we de aan de wensen van de leden tegemoet kunnen komen en tegelijkertijd kunnen zorgen voor een zo efficiënt mogelijke baanbezetting. Wordt vervolgd!
Resultaten enquete
 

HELP MEE: HALLETJE GOED AFSLUITEN 

Als je even naar het toilet moet, is het gemakkelijk als de deur van het halletje op een kier staat. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze deur de hele nacht open blijft staan.
Voordat je het park verlaat, controleer dan even of de deur van het halletje gesloten is en het licht in het halletje uit is. Bedankt, namens alle leden van TPC Espendonk!
 

WAT VINDT MARIETTE VAN DE WEIJDEVEN?

Wat doe jij voor TPC Espendonk?
Ik ben als vrijwilliger actief in de padelcommissie. 

Hoe lang doe je dit vrijwilligerswerk?
Ik ben hiermee begonnen in 2017 toen we de padelbanen kregen bij ’t Lobke en ben dit blijven doen na de fusie.
Waarom doe je dit?
Ik ben lid geworden van de padelcommissie, omdat ik zelf padel ging spelen en ik hier erg enthousiast over was. Padel was toen nog best wel onbekend en het leek me leuk om mijn enthousiasme over te brengen en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met padel.

Kost het vrijwilligerswerk jou veel tijd?
Waar ik me vooral mee bezig houd zijn de inloopavonden, padel toernooien en andere activiteiten die betrekking hebben op padel. Ik kan niet precies in uren aangeven hoeveel tijd ik kwijt ben met de padel commissie. We zitten met meerdere personen in de commissie en proberen de taken zo goed mogelijk te verdelen. Ik heb afgelopen jaar wel ondervonden dat een toernooi organiseren wel erg veel tijd kost, maar als je dan achteraf terug kunt kijken op een geslaagd toernooi, dan is dat het zeker waard.

Heb je ambities of wensen voor TPC Espendonk?
Op dit moment hoop ik vooral dat we de corona tijd snel achter ons kunnen laten en dat er weer activiteiten kunnen plaatsvinden op de club. Ook zou het fijn zijn als we na het sporten weer een drankje kunnen  doen in de kantine.  Die gezelligheid  mis ik echt. Mijn grote wens voor TPC Espendonk is dat we er nog een hoop (padel) leden bij krijgen en dat we zelfs misschien nog kunnen gaan uitbreiden. Ook zou ik het heel leuk vinden als er nog wat meer vrouwen zouden gaan padelen. 
 

DOE MEE: OPEN TOERNOOIEN

We mogen nog geen competitie of toernooiwedstrijden spelen. Ook de toss en padelinloop mogen voorlopig niet georganiseerd worden. 

Maar de TC heeft wel al de open toernooien aangemeld. Noteer deze data alvast in jouw agenda!
 • 3 t/m 13 juni: 2e padel open toernooi 
 • 12 t/m 18 juli: Open tennistoernooi Zomer
 • 14 juli: Seniorplus toernooi 
 • 26 augustus t/m 5 september: 3e padel open toernooi
 • 4 t/m 10 oktober: Open tennistoernooi Herfst
 

HELP MEE: TEXTIEL EN PAPIER/KARTONAFVAL

Is het tijd om jouw wintergoed op te ruimen? Bij de fietsenstalling staat een textielcontainer waar je oude kleding en textiel in kunt stoppen. Er mag meer in de textielbak dan je misschien denkt: Bijvoorbeeld ook handdoeken, theedoeken, riemen, petten, knuffels, poetslappen, sjaals en gordijnen. De kleine opbrengst gaat naar onze club. 
In het fietsenhok staat ook een papiercontainer. Deze is alleen bedoeld voor papier/kartonafval van ons clubgebouw.

Heb jij papier en kartonafval dat je kwijt moet? Gooi het dan in de container die bij de kringloopwinkel staat of geef het af bij de milieustraat. 
 

GOED GEDAAN: WINTERKLUSSEN IN DE TUIN

De parkcommissie heeft ook in de wintermaanden niet stil gezeten. In de borders zijn mooie sierpeerboompjes gepland. Deze wonderlijke boompjes krijgen straks mooie bloesem, maar geen peertjes.
De leibomen op het terras zijn weer gesnoeid.
De winterberging is grondig opgeruimd. Onder de nieuwe overkapping bij de winterberging zijn planken gemaakt, zodat een heleboel spullen daar netjes opgeborgen kunnen worden. Dank aan onze mannen van de parkcommissie!
 

HELP MEE: GROTE CLUBACTIE

Wil jij je tijdelijk inzetten voor onze club? Organiseer dan de Grote Clubactie! Met de Grote Clubactie kunnen we onze clubkas spekken. Als jij het leuk vindt om de Grote Clubactie bij TPC Espendonk te organiseren, meld je dan aan bij onze penningmeester of secretaris.
 ORGANISEER JIJ DE GROTE CLUBACTIE BIJ TPC ESPENDONK?
 

NOG MEER TE DOEN!

 • 3 t/m 13 juni: 2e padel open toernooi 
 • 12 t/m 18 juli: Open tennistoernooi Zomer
 • 14 juli: Seniorplus toernooi 
 • 26 augustus t/m 5 september: 3e padel open toernooi
 • 4 t/m 10 oktober: Open ternnistoernooi Herfst
 • t/m juli: tennistraining bij TPC Espendonk
 • Voor de toernooien kun je je aanmelden via  www.toernooi.nl
 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond

KVK-nummer

40235934