Nieuwsflits maart 2022

Nieuwsflits

Maart 2022

 

PADELTOSS OP DONDERDAGAVOND

In overleg met de padelcommissie is besloten dat we vanaf volgende week (week van 4 april) op donderdagavond gaan tossen op de padelbanen in plaats van op dinsdagavond. De reden is dat door de training op dinsdagavond maar 3 padelbanen beschikbaar zijn voor de toss. Over een tijdje zullen we evalueren hoe de toss op donderdagavond bevalt.
De tennistoss blijft op dinsdagavond. .
Op zaterdagmiddag is het niet zo druk tijdens de padeltoss. We zullen minder padelbanen reserveren voor deze toss, zodat leden ook zelf een padelbaan kunnen reserveren als ze vrij willen padellen op zaterdagmiddag. Meld je via de KNLTB.club app aan voor de zaterdagtoss, zodat je van elkaar weet of leden gaan tossen.
 

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Het bestuur heeft de ALV gepland op dinsdag 14 juni. Zet deze datum alvast in jouw agenda.

Heb je agendapunten voor de algemene ledenvergadering? Deze kun je schriftelijk indienen bij de secretaris Marlou Steenbergen. Een agendapunt dient door tenminste vijf leden te worden ingediend.
Tijdens de volgende algemene ledenvergadering (ALV) treedt Harrie van der Pol af als bestuurslid. Harrie stelt zich niet meer verkiesbaar. Wil jij graag meedenken over de koers van onze vereniging? Meld je dan bij de voorzitter Leo Thielen of informeer bij een van onze bestuursleden.
 

BEDANKT: VRIJWILLIGERS 5 MAART

Vind jij ook dat ons park er weer mooi bij ligt? Zaterdag 5 maart hebben een kleine 20 vrijwilligers hard gewerkt. Ze hebben van alles schoongemaakt , zoals het terras en de terrasmeubels, oranje, rode en witte stoeltjes, sponsorborden, het toegangspad, de zonnepanelen, barkrukken en een deel van de douches. Ramen zijn ontdaan van plakband, blad onder een deel van de heg is opgeruimd, maar ook is een deel van de tennis- en padelbanen schoongemaakt, onkruid gewied en zijn nog meer grote en kleine klusjes uitgevoerd.  Geweldig!
Enorm bedankt Marij Kreupeling, Nelly Janssen, Jan ter Horst, Maria van der Sommen, Jan Thielen, Boy van Looy, Marianne en Kees van Dorst, Peter Boumans, Adri van Schijndel, Ben Bogaard, Michel Ooms, Ton van Zonsbeek, Paul en Marlou Steenbergen, Harrie van der Pol, Ruud van Esdonk, Arjan Klaasen en Leo Thielen!
 

BIJDRAGE LOKAAL SPORTAKKOORD

Jibb+ laat deze weken kinderen tijdens de gymles kennismaken met padel. Dat gebeurt op de Brouwse basisscholen, maar ook op basisscholen in andere wijken in Helmond. De kinderen mogen tijdens de gymles padellen. Wij hebben hiervoor speciale kinderpadelrackets aangeschaft.
De kinderpadelrackets hebben wij betaald met een bijdrage van het Lokaal Sportakkoord van de gemeente Helmond. Met deze bijdrage hebben we ook padelballen aangeschaft en bieden wij de sportcoaches van Jibb+ een padeltraining aan.

Superbedankt Lokaal Sportakkoord!
 
 
 

KENNISMAKING JEUGD MET PADEL

Gratis kennismakingsles

Kinderen van 6 tot 18 jaar krijgen op 30 maart van 18.00-19.00 uur een gratis padeltraining. Je kunt je hiervoor nog aanmelden bij de trainer Padel-Brabant.

Padellen in de meivakantie

Tijdens de meivakantie kunnen kinderen op maandagochtend 25 april padellen met Jibb+. Aanmelden hiervoor kan vanaf maandag 4 april om 9.00 uur via Sjors Sportief.  

Korte padeltraining

Padel-Brabant geeft op 6, 13 en 20 april en op 11 mei een korte sessie padeltrainingen voor jeugd van 6 tot 18 jaar. Deze training kost slechts 20 euro per persoon voor 4 lessen. Hiervoor kun je je aanmelden via de site van Padel-Brabant.

Voor al deze activiteiten hoeft de jeugd geen lid te zijn van TPC Espendonk. Dit is dus hèt moment om jouw kinderen, buurmeisje, neefje of je kleinkinderen aan het padellen te krijgen! Meld ze snel aan. 

 

FIETSDIEFSTAL

Helaas is onlangs op een woensdagavond een elektrische fiets gestolen op ons park. 

Zet jouw fiets heel goed op slot. Let er ook op dat je geen vreemden toegang geeft tot ons park. Als je mensen op ons park ziet rondhangen waarvan je je afvraagt wat ze daar doen, maak dan een praatje en vraag of ze lid zijn. 

En heb je toevallig de verkeerde fiets meegenomen? Dan zet je hem natuurlijk weer snel terug in de fietsenstalling!!
 

PADELTOERNOOI

Ons 4e open padel toernooi vindt plaats van 12 tot en met 22 mei.
Speel samen met je maatje tegen koppels van onze eigen vereniging, maar ook tegen koppels van andere verenigingen uit de regio!

We spelen in een poulesysteem, waardoor je altijd meerdere wedstrijden speelt. Je kunt tijdens het inschrijven verhinderingen doorgeven, waarmee rekening wordt gehouden. Het finale weekend moet je wel beschikbaar zijn. 

Inschrijven kan via deze link.
Tijdens het toernooi is het niet mogelijk om vrij te padelen, aangezien de banen bezet zijn voor het toernooi. 

Om het een geslaagd toernooi te maken zoeken we voor deze week nog mensen voor de bardienst en voor de keuken. 

Mocht je nog vragen hebben of wil je je aanmelden om te helpen, dan graag contact opnemen met Ron Smits of Mariette van de Weijdeven van de padelcommissie.  
 

INFORMATIE EN KENNISMAKING (NIEUWE) LEDEN

Wij hopen dat onze (nieuwe) leden veel plezier beleven aan padel of tennis en dat ze zich thuis voelen op onze club. 

Een van de bestuursleden zal voortaan iedere eerste maandag van de maand aanwezig zijn in de kantine om uitleg te geven aan leden over onze club. Het eerste kennismakingsuurtje vindt plaats op maandag 4 april. Je kunt om 20.00 uur of 21.00 uur aansluiten.
Tijdens dit uurtje staan we stil bij al jouw vragen. Voor het bestuur is dit een goed moment om jullie uit te leggen hoe een en ander werkt bij TPC Espendonk. Denk aan de diverse padel/tennisactiviteiten die wij aanbieden, het reserveren van banen en onze vrijwilligers.

Natuurlijk horen wij ook graag jullie ideeën en tips zodat we er samen voor kunnen zorgen dat wij de sportiefste en gezelligste tennis/padelclub van Helmond blijven waar iedereen zich thuis voelt!

Meld je voor het kennismakingsuurtje aan door uiterlijk de zondag ervoor (20.00 uur) een mail te sturen naar [email protected]
 
 

DOE MEE: NIEUW SEIZOEN CLUBLADDER

 
 
Op maandag 4 april start het nieuwe seizoen van de laddercompetitie (padel en tennis). Elke 2 weken regelt Clubladder leuke wedstrijden tussen spelers van hetzelfde niveau. Deelnemers van vorig seizoen ontvangen één week voor de start een herinnering. Nieuwe spelers kunnen zich via deze link inschrijven.
Het seizoen eindigt op zondag 9 oktober. Spelers kunnen tijdens het seizoen aan- of afmelden en rondes overslaan. Aan het einde huldigt Clubladder de spelers met de meeste wedstrijden en de snelste stijgers. De top 3 spelers van alle categorieën worden opgenomen in de 'Hall of Fame' van Clubladder.
Informatie Clubladder
 

KACHELTOERNOOI XL 2022

Het tennistoernooi is helaas niet doorgegaan, vanwege te weinig aanmeldingen.
Een aantal deelnemers heeft in de plaats van het toernooi leuke wedstrijdjes gespeeld tijdens de toss op zaterdagmiddag.
 

DOE MEE: SOKKEN OPHANGEN

’n Ouwe Sok zet zich sinds 2019 in voor positieve ondersteuning van de 2.500 Helmondse kinderen onder de armoedegrens. Op 2 en 3 april strijdt zij voor het wereldrecord Langste-Waslijn-met-Sokken. Dat doet zij met tientallen partners in de media, bedrijfsleven en verenigingen. 

Wil jij je samen met jouw padel- en tennismaatjes aanmelden als HANGteam? Of op een andere manier geld verzamelen en inbrengen voor deze actie?
Per team hang je minimaal 2 keer 750 sokken op. Elk teamlid schudt zijn/haar ouwe sokken uit en met elkaar betalen jullie € 40,- . Dat is ongeveer € 5,- per persoon en daarmee geven jullie 2 Helmondse kinderen onder de armoedegrens de dag van hun leven.

Heb je geen team en wil je toch meedoen? Meld je dan aan als weessok!

Aanmelden doe je via deze Hangteam Zaterd - 'n Ouwe Sok Helmond.
 

NOG MEER TE DOEN!

 • continu: Clubladdercompetitie
 • 4 april t/m 10 juni: voorjaarscompetitie tennis
 • 8 april t/m 15 mei: voorjaarscompetitie padel
 • 12 t/m 22 mei: open padeltoernooi
 • 11 t/m 17 juli: open tennistoernooi
 • 13 juli: SeniorPlus toernooi 
 • 1 t/m 11 september: open padeltoernooi
 • iedere dinsdag vanaf 19.00 uur: tennistoss
 • iedere donderdag vanaf 19.00 uur: padeltoss (vanaf 7 april)
 • iedere zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur: tennis- en padeltoss, meld je vooraf aan
 • iedere oneven week op woensdag: talentencompetitie
 • iedere maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vanaf 9.30 uur: tennis-/padeltoss 50+-ers
 • iedere vrijdagochtend vanaf 9.30 uur: OldStars tennis
 • maandag-, dinsdag- en woensdagavond: padeltraining
 • Voor de toernooien kun je je aanmelden via  www.toernooi.nl
 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond

KVK-nummer

40235934