Nieuwsflits mei 2020

 

Nieuwsflits

Mei 2020 

 

ALLE LEDEN ONTZETTEND BEDANKT!

Het is superfijn dat we weer mogen tennissen en padellen. Vanaf 1 mei zijn de trainingen voor de jeugd gelukkig weer begonnen en ook de senioren mogen, al is het beperkt, vanaf 11 mei weer tennissen en padellen. Allereerst willen we jullie ontzettend bedanken dat jullie je zo goed aan de richtlijnen hebben gehouden. Het was goed om te zien dat jullie niet op ons park hebben getennist en gepadeld, toen het niet was toegestaan. 
We hebben van de gemeente toestemming gekregen om op ons park te tennissen en padellen, als we ons aan het protocol houden. Het protocol voor jeugd staat al op de website. Het protocol voor volwassenen kun je hieronder lezen. In deze nieuwsflits lees je meer over het protocol voor volwassen.
We hebben er alle vertrouwen in dat jullie je ook aan deze regels zullen houden, zodat ons park in de toekomst ook open mag blijven en we kunnen blijven tennissen en padellen.
Protocol Corona volwassenen
 

GEEN DUBBELSPEL, ALLEEN ENKELSPEL

Vanaf 11 mei mogen volwassenen weer enkelen op de tennis of padelbaan. Het dubbelspel is, op een enkele uitzondering na (zie het protocol), helaas nog niet toegestaan. Houd je aan deze regel! Om te voorkomen dat het virus zich verder verspreid of dat de club wordt gesloten. Als boetes aan onze club worden opgelegd, dan komen deze voor rekening van de leden die de overtreding hebben begaan.
De overheid staat het toe dat sportclubs open gaan, om mensen weer te laten sporten en bewegen in de buitenlucht. De veiligheid van de spelers, leraren en vrijwilligers blijft echter voorop staan. Daarom is er voor gekozen om eerst alleen het enkelspel toe te staan. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om verenigingen en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis en padel in de anderhalvemetersamenleving. Als de situatie het toelaat, mogen we na 1 juni ook weer het dubbelspel spelen. 
 
 

THUIS AFHANGEN VAN EEN BAAN

Je kunt alleen gaan tennissen of padellen als vooraf een baan is gereserveerd voor jou. Dat betekent ook dat tossen niet mogelijk is. Een tennis- of padelbaan kun je voor jou en jouw tennis/paddelmaatje reserveren via de website of de Clubapp. Je reserveert een baan voor 45 minuten. Komt na jou niemand meer tennissen/padellen, dan mag je de baan langer gebruiken.

Bij het reserveren vermeld je met wie je gaat tennissen of padelen. Laten we samen zorgen voor een zo efficient mogelijk baangebruik. Alle leden willen immers graag tennissen en padellen. Creatief afhangen wordt dan ook niet getolereerd. Je kunt maximaal een dag van te voren een baan reserveren. 

Heb je een baan gereserveerd en mocht je toch niet gaan sporten? Annuleer jouw baanreservering dan op tijd, zodat anderen de baan kunnen gebruiken.
Informatie voor inloggen via ClubApp of website
Club App via App Store
Club App via Google Play
 

HYGIENEREGELS EN AFSTAND HOUDEN

Lees de hygiëneregels en afstandsregels door die zijn vermeld in het protocol.
Zorg er ook bij de toegang van het park, de fietsenstalling en een tennis/padelbaan voor dat je 1,5 meter afstand houdt tot andere mensen. Geef iedereen de ruimte. 

Als je naar het toilet gaat, maak dan vooraf zelf de deurklinken, spoelknop en het kraantje van de wastafel schoon. Reinigingsmiddelen staan in het halletje.

De kleedkamers, kantine en terras zijn gesloten.
 

CORONA: TOT SLOT

Het bestuur hoopt dat iedereen het protocol goed naleeft.
Mocht iemand bepaalde regels vergeten? Spreek elkaar daarop aan!

We hopen dat we na 1 juni weer mogen dubbelen en dat binnenkort meer duidelijk wordt over het doorgaan van de KNLTB-toernooien. Tot 1 juni mogen niet-leden alleen op ons park sporten als ze meedoen met georganiseerde activiteiten (training of Jibb+). Als je vragen hebt, mail dan Marlou Steenbergen of een van de andere bestuursleden.
 

TENNISPARK VAN 'T LOBKE

De afgelopen maanden hebben we heel veel spullen van 't Lobke verhuisd naar Espendonk of verkocht. Zelfs vier lichtmasten zijn verkocht en opgehaald. Het park aan de Nemelaerhof biedt nu een lege en trieste aanblik.
 

WAT VINDT MANON SPRENGERS?

 
Wat doe jij voor TPC Espendonk?
Voorheen heb ik altijd de PR & Communicatie voor de oude vereniging van 't Lôbke verzorgd. Ook tijdens en na de fusie, van de beide verenigingen tot één nieuwe club, heb ik de zorg gedragen voor alle communicatie rondom TPC Espendonk. In de toekomst zullen we vanuit de club meer richting gaan geven aan een stukje marketing en communicatie, o.a. om onze doelgroepen beter te kunnen bereiken en om nog beter zichtbaar te worden binnen Nederland. 
Hoe lang doe je dit vrijwilligerswerk?
Inmiddels ben ik ruim 6 jaar bestuurslid PR & Communicatie. 

Waarom doe je dit?
In mijn dagelijks leven richt ik me op Marketing & Communicatie. Ik vind het leuk om iets bij te dragen op sportief gebied en houd van de gezelligheid die een sportclub en de leden met zich mee brengt. 

Kost het vrijwilligerswerk jou veel tijd?
Dat ligt aan de activiteiten die er gepland staan. Ik wil graag meer regelmaat in de Marketing & Communicatie die we vanuit de club voeren en hoop er in de toekomst meer tijd in te kunnen stoppen om pro-actief nog meer sporters te kunnen bereiken. 

Heb je ambities of wensen voor TPC Espendonk?
Omdat we een nieuwe en groeiende club zijn, bestaat uiteraard de wens om onze naamsbekendheid te verhogen. Daarmee wensen we  de doelgroep beter te kunnen bedienen en zo ook meer leden aan te trekken. Verder is het een wens om meer en constanter (online) te communiceren. Ik zou het leuk vinden om straks intensief samen te werken met de overige commissies. Op die manier kunnen we allerlei leuke activiteiten plannen en organiseren en zo ook het woord van onze gezellige en actieve club verder verspreiden onder (potentiële) leden.
 

RABO CLUBSUPPORT

In oktober kunnen leden van de Rabobank weer stemmen op hun favoriete verenigingen tijdens de actie van Rabo ClubSupport. Ben je klant van de Rabobank, maar nog geen lid? Zorg er dan voor dat je (gratis) lid wordt van de Rabobank via deze link. Dan kun je in het najaar ook jouw stem uitbrengen.
 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond