Nieuwsflits mei 2021

 

Nieuwsflits

Mei 2021

 

WILMA DE FOLTER-KOCHEN

Op 22 april is Wilma overleden. Wij zijn geschokt door dit onverwachte bericht. Wilma was een stille kracht in de barcommissie. Als boodschappen nodig waren, ging Wilma ze halen. Als hapjes gemaakt moesten worden, dan was WIlma van de partij. 
Wij gaan een lieve vrijwilligster missen.

Wij wensen Olaf en Nicole heel veel sterke met dit enorme verlies. 
 

BESTUURSLEDEN

Door het overlijden van Wilma heeft Olaf per direct zijn functie als 'algemeen bestuurslid' neergelegd en is hij ook gestopt als voorzitter voor de barcommissie. Hij had vanwege zijn drukke werkzaamheden eerder al besloten dat hij dit jaar zou stoppen met dit vrijwilligerswerk. Olaf heeft het bestuurswerk 2 jaar bij TPC Espendonk uitgevoerd en daarvoor 1 jaar bij 't Lobke. Het bestuur vindt het jammer dat Olaf stopt, maar heeft alle begrip voor zijn besluit.
Manon Sprengers heeft eveneens aangegeven te stoppen met het bestuurswerk. Door de geboorte van Sam, meer gezinsuitbreiding op komst en een drukke baan heeft ze weinig tijd meer over voor bestuurswerk. Manon heeft net als Olaf 2 jaar bestuurswerk gedaan voor TPC Espendonk en daarvoor 4 jaar bij 't Lobke. Het bestuur vindt het jammer dat Manon stopt, maar is blij dat zij wel blijft helpen met de PR en communicatie voor onze club.
 

HET TERRAS OPEN MET PINKSTEREN

Vanaf woensdag 19 mei mag het terras van onze club weer open tot 20.00 uur. Het terras gaat open in het Pinksterweekende van 11.30-19.30 uur, mits wij voldoende bardienstvrijwilligers hebben. Wil jij komende zaterdag, zondag of maandag bardienst draaien? Geeft dat dan door aan Arjan.

Mocht het slecht weer zijn, dan blijft het terras gesloten. Houdt de website in de gaten.
 
Daarnaast is het terras open op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vanaf 10.30 uur, mits een bardienstvrijwilliger aanwezig is.

Op werkdagen blijft het terras gesloten.
 

CORONA-REGELS VOOR HET TERRAS

Voor het openen van het terras gelden de volgende voorwaarden:
 • de kantine is alleen toegankelijk voor bardienstvrijwilligers;
 • maximaal 50 personen op een terras;
 • maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand, tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden;
 • alleen zitplaatsen, geen staanplaatsen op het terras.
 
 • een reservering is verplicht; jouw baanreservering of aanmelding voor de training geldt ook als terrasreservering. 
De overige Corona-regels staan op onze website. Hieronder lees je wanneer je niet naar ons park komt.

Wij zijn blij dat het terras weer open mag. Zorg ervoor dat dat zo blijft en houdt je aan deze regels!
Gezondheidscheck terras
 

NIET MEER CONTANT BETALEN

In de tweede helft van 2020 kon vanwege de Corona-maatregelen in de kantine alleen met pin of mobiel betaald worden. Mede om veiligheidsoverwegingen heeft het bestuur besloten om nu definitief de overstap te maken, waardoor het niet meer mogelijk is om met contant geld te betalen in de kantine. Je kunt wel nog betalen met jouw bankpas, KNLTB-pas of  Payconic.
Hieronder vinden jullie meer informatie over het betalen met de KNLTB-pas en betalen met Payconic. Als je hier nog vragen over hebt, kun je contact opnemen met Harrie.

Voor de leden die met contant geld hun KNLTB-pasje willen opwaarderen, zal onze penningmeester Arjan elke donderdag in de even weken tussen 19:30 - 20:00 uur aanwezig zijn in de kantine.
Betaalmogelijkheden kantine
 

HELP MEE: SPEELGOED GEZOCHT

Naast het minibaantje ligt de zandbak voor kinderen. Een speeltoestel wordt nog geplaatst.
Heb jij thuis nog mooi en degelijk buitenspeelgoed liggen dat nog een tijdje mee kan?
 Als je dat speelgoed toch niet meer gebruikt, neem dat dan mee. Dan kunnen de kinderen hiermee spelen in de zandbak.
 

PADELTOERNOOI

Het padeltoernooi in de eerste week van juni kan helaas niet doorgaan. Door de Corona-maatregelen is te weinig tijd over om een toernooi te organiseren.

Padellid KNLTB
Als je met padeltoernooien mee wilt doen, moet je eerst geregistreerd padellid van de KNLTB worden. Het padellidmaatschap kun je aanvragen door een mail te sturen naar de ledenadminstratie
Speelsterkte padel
Als je toernooien of competitie speelt, wordt je rating volgens het Dynamisch Speelsterkte Systeem (DSS) bijgehouden. Meer informatie daarover kun je lezen op KNLTB padel.

Als je nog geen padel-speelsterkte hebt, kun je je toch inschrijven voor een padeltoernooi. Je bepaalt zelf voor welke categorie je inschrijft. Als je al een bestaande tennisspeelsterkte hebt, dan wordt je padelspeelsterkte je tennis-dubbelspeelsterkte +1 voor DSS 1 t/m 6. Bij DSS 7, 8 en 9 blijft je padelspeelsterkte gelijk (dus niet +1).  Maar een hoge tennisspeelsterkte betekent natuurlijk niet dat je op dat niveau ook kunt padellen, als je niet gewend bent om met de wanden te spelen!
 

HELP MEE: PADELBAAN VEGEN

Bij de padelbanen hangen matten die gebruikt moeten worden om de banen te vegen. Een verzoek aan alle padellers om de baan even te vegen, voordat je gaat spelen of nadat je gespeeld hebt.
Dit is nodig om het zand goed verdeeld te houden op de banen. Daarnaast wordt dan het klein onderhoud (vegen met borstelmachine) makkelijker.
 

WAT VINDT ARJAN KLAASEN?

Wat doe jij voor TPC Espendonk?
Zoveel als mogelijk, als penningmeester binnen het bestuur, lid van de Barcommissie waar ik zorg voor voldoende (niet teveel niet te weinig) voorraden achter de bar, als achtervang van onze Competitieleidster Ilse van der Loo en wat er nog meer voorbij komt.
Hoe lang doe je dit vrijwilligerswerk?
Penningmeester sinds ca. oktober 2019, Barcommissie al een paar jaar langer en sinds de fusie heel fijn als achtervang van Ilse. Ik ben ruim 20 jaar competitieleider geweest van TV 't Trambaantje, dat was voor nu even genoeg.
In het verleden ook jaren lang in de Technische commissie gezeten, vooral voor het organiseren van interne toernooien. Ook diverse keren in het bestuur gezeten, nu sinds een jaar of 5 à 6 onafgebroken.

Waarom doe je dit?
Sinds begin april van dit jaar ben ik 25 jaar lid van TV 't Trambaantje/TPC Espendonk. Het was en is een vereniging welke draait op vrijwilligers, zonder vrijwilligers geen vereniging. Ik draag daar heel graag mijn steentje aan bij, komt voort uit een stukje clubliefde en mijn DNA. Meestal kost het me geen energie maar levert het me energie op..

Kost het vrijwilligerswerk jou veel tijd?
Dat valt denk ik wel mee, de tijd die ik er insteek heb ik er graag voor over. De functie penningmeester wordt bij onze vereniging ondersteund door Biemans Assurantiën in de persoon van William van Aerle. Met de software en kennis waar wij gebruik van mogen maken, zijn wij heel erg geholpen. Dat scheelt mij tijd welke ik in andere leuke dingen kan stoppen zoals de barcommissie.

Heb je ambities of wensen voor TPC Espendonk?
De vereniging is groeiende, heel mooi om te zien. Voor de lange termijn zijn er nog meer leden zeer welkom, met een goede mix tussen tennissende leden, paddelende leden en leden die het beide doen.
Voor de korte termijn graag de kantine weer open, met een drankje gezellig napraten aan de bar. Bijkletsen met bekende en kennis maken met nieuwe leden welke we de afgelopen tijd hebben mogen verwelkomen.
 

KENNISMAKINGSLESSEN JEUGD

Ken jij jongeren die tennis of padel leuk zouden vinden? Informeer hen dan over de kennismakingslessen.

Binnenkort beginnen de kennismakingslessen voor jongeren tot 17 jaar. Een trainer van TopServe geeft de lessen. De kinderen kunnen een racket lenen.
 
Vijf kennismakingslessen tennis worden gegeven op maandagmiddag om 16.00 uur. De eerste les is op 31 mei. De kosten voor 5 lessen van 1 uur bedragen 25,= euro.
Drie kennismakingslessen padel worden gegeven op dinsdagmiddag om 15.30 uur. De eerste les is op 1 juni. De kosten voor 3 lessen van 1 uur bedragen 15,= euro.

Niet-leden kunnen zich aanmelden door uiterlijk 26 mei een mail te sturen naar [email protected]

Heb je vragen? Of komen deze tijden niet uit? Mail [email protected] of bel Marlou Steenbergen, tel. 06-1081 11724. Bij voldoende belangstelling, bekijken we of alternatieven mogelijk zijn.
 

TENNISMAATJE GEZOCHT

Yvonne Luijten, Hennie van Schijndel, Ton van Zonsbeek en Jan van Hoof tennissen al jaren op maandagavond. Zij willen hun groepje graag uitbreiden. Zij zijn 50+ en willen vooral gezellig een potje tennissen.
Wat wij zoeken? Wij zijn eigenlijk bijna met iedereen blijšŸ¤£.....man vrouw, jong of oud....als diegene  er maar zin in heeft.

Wil je meedoen? Bel dan Yvonne Luijten, tel:+31 6 24349148
 
 

HELP MEE: AFVAL EN OUDE BALLEN

Laat afval zoals plastic flesjes, ballenkokers en dekseltjes van ballenkokers niet slingeren op en rond de banen en gooi deze in de daarvoor bestemde afvalbakken.
Oude ballen horen niet in de afvalbakken (en zeker niet in de groene afvalbak voor plastic en blik). Gooi oude ballen in de emmer die onder het afhangbord in het halletje staat. Dit zal het werk van onze vrijwilligers van de parkcommissie verlichten.
 

BAANRESERVEREN MAX 36 UUR VOORAF

Voorheen kon je een dag vooraf een baan reserveren en om middernacht ging het tijdslot open wanneer de boeking vooruit kon worden gemaakt. KNLTB.club heeft haar systeem aangepast.
Het is nu mogelijk om maximaal 36 uur vooraf een baan te reserveren. Hierdoor is het niet meer nodig dat leden om  middernacht banen reserveren. 
 

BERICHT VAN JOHAN WANNEMAKERS

Beste mensen,

Na 23 jaar te hebben gewerkt als tennisleraar, waarvan een aantal bij TV 't Trambaantje en TPC Espendonk, heb ik de moeilijke beslissing genomen te stoppen als tennistrainer en mede-eigenaar van TopServe. De afgelopen 23 jaar heb ik met erg veel plezier op de baan gestaan en genoten van de trainingen, activiteiten en competities. Ik ga mij richten op een nieuwe, voor mij op dit moment nog onbekende uitdaging.
 
Vanuit TopServe zullen we deze overgang zo soepel mogelijk laten verlopen. Het nieuwe trainingsseizoen zal mijn laatste zijn, al is de exacte datum van mijn afscheid ook afhankelijk van de mogelijke invulling. Hierdoor kan dit wellicht ook gedurende het seizoen zijn. Mocht hier meer duidelijkheid over zijn, dan zullen wij dit uiteraard tijdig aangeven.
 
Met sportieve groet,
Johan Wannemakers
 

DOE MEE: OPEN TENNISTOERNOOI

Van 10 tot en met 18 juli vindt het gezellige tennistoernooi 'TPC Espendonk Open Zomer 2021' van onze club plaats. Je kunt je tot 27 juni aanmelden via toernooi.nl.
 

NOG MEER TE DOEN!

 • 12 t/m 18 juli: Open tennistoernooi Zomer
 • 14 juli: Seniorplus toernooi 
 • 26 augustus t/m 5 september: 3e padel open toernooi
 • 4 t/m 10 oktober: Open ternnistoernooi Herfst
 • t/m juli: tennistraining bij TPC Espendonk en HTV
 • Voor de toernooien kun je je aanmelden via  www.toernooi.nl
 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond

KVK-nummer

40235934