Nieuwsflits november 2020

Nieuwsflits

November 2020

 

CORONA

Het goede nieuws is dat we vanaf donderdag 19 november weer mogen dubbelen. De groep van 4 personen mag qua samenstelling niet veranderen.

De regels zijn onderhand wel bekend: Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. De kleedkamers en kantine blijven gesloten. Het toilet is alleen open voor noodgevallen.
Toeschouwers zijn niet welkom en het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan. Na het vrij spelen gaat iedereen direct naar huis. Kijk op onze website voor meer informatie.

Een dringend verzoek aan iedereen om zich aan de richtlijnen te houden. Als je het onzin vindt, doe het dan voor de club en de andere leden. Zodat we allemaal zo lang mogelijk kunnen blijven tennissen en padellen! Neem je verantwoordelijkheid en zoek de grenzen niet op!!
 

RABO CLUBSUPPORT

Van Rabo ClubSupport ontvangen wij het prachtige bedrag van € 659,13. Super dat jullie op onze club gestemd hebben. Bedankt daarvoor! 
 

HERINRICHTING PARK

Onze vrijwilligers zijn nog steeds hard aan het werk. Jullie hebben gezien dat inmiddels het worteldoek en de drainagematten zijn gelegd. De aanleg van de drainagematten was geen eenvoudige klus rondom de glooiende borders. Op sommige plaatsen zijn de elektriciteitskabels verlegd. Wij kunnen nu met schone sportschoenen de banen op.  
De komende weken wordt de terrasvormige border aangelegd bij padelbaan 1. Op de matten en het doek wordt 30m3 grind aangebracht. Verder zal de nieuwe berging worden bestraat. Nog genoeg werk te doen, maar het wordt ontzettend mooi!
 

HOE LANG EEN BAAN AFHANGEN?

Door de Corona-maatregelen zijn we begin dit jaar overgestapt op het digitaal afhangen van een baan. Iedereen moet via de KNLTB Club-App of website een baan reserveren, voordat hij naar het park komt. Op dit moment kunnen tennis- en padelbanen voor de duur van 1 uur worden gereserveerd. Als de baan na dat uur nog vrij is, mag je op de baan blijven spelen.

Sommige leden willen liever een baan voor 1,5 uur reserveren. Dat betekent dat er op een avond minder afhangmomenten voor andere leden zullen zijn. Elk voordeel heeft immers zijn nadeel.
Wij willen graag weten wat jullie wensen zijn. Daarvoor zullen wij op 2 padelbanen starten met een proef. Jullie kunnen dan in de avondperiode op vaste tijdsblokken die padelbanen afhangen voor 1,5 uur. Op de overige padelbanen en de tennisbanen blijft het huidige systeem  (1 uur) voorlopig gehandhaafd.

Om jullie mening en ervaringen te horen zullen wij jullie binnenkort een enquête sturen. Heb je vragen hierover? Geef die dan door aan Leo Thielen ([email protected]l).
 

VERHUUR PADEL- EN TENNISBANEN

Zoals jullie wellicht al gemerkt of gezien hebben, worden er regelmatig banen verhuurd aan niet leden. 
Nu hebben we als stelregel dat we alleen banen verhuren in de daluren en ook niet tijdens evenementen zoals o.a. toernooien en competities. 

Onder daluren verstaan we op dit moment maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 20:00 uur en de weekenden. Van maandag t/m vrijdag verhuren we van 09:00 tot 17:00 uur maximaal 4 tennis- en/of 2 padelbanen. Van 17:00 tot 20:00 uur maximaal 1 tennis- en/of 1 padelbaan. In de weekenden verhuren we maximaal 4 tennis- en/of 2 padelbanen. 
Sporadisch en zo lang de bezetting van de banen het toelaat, kunnen er op speciaal verzoek in het weekend voor een korte periode (max. 2 uur) 3 padelbanen worden gehuurd.

Mocht blijken dat tijdens hiervoor genoemde uren de bezetting door eigen leden hoger wordt, zullen we de uren voor verhuur hierop aanpassen of zelfs stoppen met verhuur. Aanvraag voor verhuur moet gericht worden aan: [email protected] of [email protected]

Vragen of opmerkingen over bovenstaande kun je sturen naar [email protected]
 

WAT VINDT HARRIE VAN DER POL?

Wat doe jij voor TPC Espendonk?
Ik zit in het bestuur en doe onder andere de ledenadministratie. In de barcommissie beheer ik het kassasysteem en de daarachter liggende instellingen en leden. Ik ondersteun de competitieleider bij het maken van competitie-bescheiden. Verder komt zo ongeveer alles wat met een computer te maken heeft op mijn bordje. Zo ook de zelf gemaakte prijslijst met de roulatie van de sponsoren. Verder heb ik ook veel te maken gehad met de aanleg en onderhoud van de padelbanen.

Hoe lang doe je dit vrijwilligerswerk?
Voor TPC Espendonk uiteraard nog niet zolang, aangezien we pas een jaar geleden officieel zijn gefuseerd. Bij tennisvereniging ’t Lôbke was ik tot de fusie 10 jaar secretaris, daarvoor jaren de TC.
Ook zat ik daar in de barcommissie en ondersteunde ik de competitieleider. Gelijk nadat ik bij ’t Lôbke lid ben geworden, zat ik al in TC en het bestuur. Ik weet niet precies hoe lang, maar het is dichtbij de 25 jaar.

Waarom doe je dit?
Goede vraag.
Enerzijds vanuit mijn baan in de IT (begonnen als programmeur) veel zaken voor de competitie, bar en ledenadministratie geautomatiseerd. Allemaal om een aantal zaken een stuk makkelijker te maken dan allemaal handwerk. En “dat kan niet” bestaat (bijna) niet, dus de uitdaging was soms groot. Maar als je er plezier in hebt, is niets teveel. 
Aan de andere kant is het heel gemakkelijk om commentaar te hebben op anderen en zelf niets doen. Soms was de drijfveer dan ook van 'dat kan ik toch beter', dus stel ik me beschikbaar.
Maar vooral moet je er naast tijd ook plezier in hebben, anders houdt het vlug op.

Kost het vrijwilligerswerk jou veel tijd?
Wat is veel? Dat is voor iedereen verschillend. Ik zie het ook als een hobby en die mag tijd kosten.
Het is ook beetje afhankelijk van het moment. Bij veel nieuwe leden, zoals met de ZomerChallenge, dan heb je wat meer te doen. Misschien gemiddeld 2 tot 3 uur per week.


Heb je ambities of wensen voor TPC Espendonk?
Dat TPC Espendonk een supergezonde vereniging (met voldoende leden) is waarbij de leden het gevoel hebben dat ze bij de gezelligste en mooiste vereniging lid zijn. Ik vind ook dat de faciliteiten van de club moeten aansluiten bij de wensen van de leden (voor zover mogelijk en betaalbaar).
 

VERLICHTING BANEN

Als je 's avonds getennist of gepadeld hebt en na jou komt niemand meer spelen, doe dan het licht uit. De lichtknoppen bevinden zich in het halletje van het clubgebouw.
Het laten branden van de lampen kost onnodig energie en dus geld. Bovendien is het vervelend voor de tennissers als zij in de verlichting van de padelbanen kijken.
 

ALARM

Het clubgebouw is voorzien van een alarminstallatie. Leden hebben altijd toegang tot de hal, toiletten en kleedkamers (voorzover de Corona-maatregelen dat toelaten). De kantine en andere ruimten van het clubgebouw zijn voorzien van alarm. Ga dus nooit de kantine binnen als je twijfelt of iemand binnen is. 
Mocht toch per ongeluk het alarm afgaan, wacht dan in de kantine totdat de alarmcentrale je belt. En geef dezelfde dag nog aan een van de volgende personen door dat het alarm is afgegaan: Arjan Klaasen (06 - 282 43 180). Marlou Steenbergen (06-108 11 724) of Leo Thielen (06- 218 088 32).
 

VOORJAARSCOMPETITIE JEUGD

Voor kinderen tot en met 12 jaar is er de Kia Tenniskids competitie. Deze competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie.
De nadruk ligt bij deze competitie vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. De kinderen kunnen zich aanmelden bij trainer Tom Donkers.
Speeldata jeugdcompetitie
 

VOORJAARSCOMPETITIE 

Je kunt je tot uiterlijk 31 december bij Ilse inschrijven voor de voorjaarscompetitie:
 1. Tennis 
 2. Padel 
 3. Padel tripple double
 
Lees hieronder meer over de inschrijfmogelijkheden.
Lees meer
Triple double padelcompetitie voorjaar
Padelcompetitie voorjaar info
Padelcompetitie voorjaar data
Tenniscompetitie voorjaar info
Tenniscompetitie voorjaar data
 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond