Nieuwsflits november 2021

Nieuwsflits

November 2021

 

GEEN CORONAPAS VOOR BUITENSPORT, WEL VOOR TOILETBEZOEK

Tennissers, padellers en ook publiek hoeven op ons park geen coronatoegangsbewijs (CTB) te laten zien. Echter, als jij de sportkantine of het clubhuis in gaat, of op het terras plaatsneemt dan is een CTB wel nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder vanaf zaterdag 6 november. Dit geldt ook als je het toilet of de kleedkamer binnengaat.
Vrijwilligers en trainers die op ons park aanwezig moeten zijn, hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen in binnenruimtes op ons park. 

Zorg dus dat je het coronatoegangsbewijs bij je hebt als je verwacht dat je het clubhuis wilt binnen gaan of als je op het terras wilt gaan zitten.
 

HELP MEE: ONDERHOUD PADELBANEN

Zoveel leden vinden het geweldig om te padellen. Lekker actief bezig zijn en een leuke wedstrijd spelen! Superfijn toch dat de padelbanen er dan ook goed bij liggen?

Het onderhoud van de banen gaat niet vanzelf. Het bestuur laat het groot onderhoud van de padelbanen door een gespecialiseerd bedrijf uitvoeren. Het zand dat in de banen ligt wordt dan grondig bewerkt voor een betere doorlaatbaarheid van de banen. Ook het glas en het metaal wordt schoongemaakt.

Maar dat is niet genoeg! Om goed te kunnen padellen en voor een lange levensduur van de padelbanen, moeten de banen continu onderhouden worden. Het ligt voor de hand dat de padelspelers dat zelf doen. 

Sta jij op de padelbaan?
Raap dan vuil, zoals stenen, takjes en blad, direct op en gooi het in de grijze prullenbak. Veeg na het padellen altijd de baan met het sleepnet, zodat het zand weer mooi verdeeld wordt over de baan. 
Ook dagelijks onderhoud is nog niet genoeg!
De padelbanen moeten wekelijks worden schoongemaakt en worden geborsteld om ze vrij te houden van vuil, mos en algen. Zonodig moet zand worden bijgevuld. Voor het wekelijkse onderhoud hebben wij vrijwilligers nodig. Meld je aan voor de vrijwilligersgroep die zich bezighoudt met het onderhoud van de padelbanen door een mail te sturen naar [email protected]. Hoe meer vrijwilligers meehelpen, hoe minder tijd het voor ieder kost.

De conclusie is dat door goed onderhoud van de padelbanen:
  • het zand schoon en goed verdeeld op de banen ligt;
  • de kunstgrasmat betere speleigenschappen en een betere waterdoorlaatbaarheid heeft;
  • je versnelde slijtage van de vezel voorkomt.
Help mee en veeg die baan als je gepadeld hebt!
 

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

Onze club heeft ruim 40 vrijwilligers die met grote regelmaat helpen om onze club draaiend te houdend. Ongeveer de helft daarvan is vrijwel iedere week, en sommige zelfs iedere dag, bezig voor onze club. Het bestuur gaat deze vrijwilligers in het zonnetje zetten. 
 
Gelukkig hebben we ook nog een aantal leden die hand en spandiensten verricht als dat nodig is.

Alle vrijwilligers: Super bedankt!!
 
 

MEER VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

Wij hebben inmiddels 500 leden. Wij zijn ontzettend blij dat zoveel mensen met veel plezier tennissen en padellen. Ook onze vrijwilligers doen hun werk met veel plezier!

Maar de balans is natuurlijk zoek. Circa 10% van de leden die helpt om onze club draaiend te houden!!! 400 mensen die wel tennissen en padellen, maar nooit helpen. Geen tijd wil zeggen geen prioriteit. Wel plezier hebben op de baan, maar er niets voor terugdoen??

Vrijwilligerswerk kun je doen als je jouw uitkomt, je kunt er zoveel tijd aan besteden als je zelf wilt en je kunt het klusje uitzoeken dat het beste bij jou past!
Waar kun je uit kiezen? Bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten, het werven van leden, tennissen of padellen met potentiele of nieuwe leden, onderhoud van tuin, park en clubgebouw, schoonmaak binnen en buiten, het onderhoud van de tennis- en padelbanen, baanverhuur, het inplannen van bardiensten, het werven van sponsoren, bestuurswerk, schrijven van de nieuwsflits, maken van een nieuwe flyer/brochure, klachtencoördinator etc etc.

Geef per mail aan Marlou Steenbergen door wat jij voor de club wilt doen of dat je iets wil doen. Zij neemt dan contact met je op om jouw mogelijkheden te bespreken. Of informeer bij een van de bestuursleden of de andere vrijwilligers wat je kunt doen voor onze club. Zodat we er samen voor zorgen dat we de mooiste tennis- en padelclub van Helmond en omstreken blijven!
 

HELP MEE: DROGE EN SCHONE KUSSENS 

We hebben een gezellig zitje onder de overkapping met steigerhouten meubels en kussens. De kussens worden nat als het regent. Dat zit niet lekker. 
Adri van Schijndel heeft een opslagkist gemaakt voor de kussens. De kist staat tussen het clubgebouw en de bank. Leg de kussens aan het einde van de dag of bij slecht weer op de kist, zodat iedereen droog kan zitten!
 

HELP MEE: BARDIENST

Je kunt je via de app van KNLTB.club of via onze website zelf een avond of dag kiezen waarop je bardienst wilt draaien. Een instructie is hieronder opgenomen.

Als alle leden 2 bardiensten per jaar invullen, dan kan onze kantine het hele jaar open zijn. Competitiespelers draaien per jaar 8 uur verplicht bardienst.
Je ontvangt ook nog een vergoeding. Voor iedere bardienst wordt namelijk € 5,00 per uur verrekend met de contributie van het volgende jaar.

Schrijf je dus in voor een bardienst en kies voor een dag die jou het beste uitkomt. 
Hoe schrijf ik in voor een bardienst?
 

HET VERHAAL VAN RENE VAN ELSEN

René van Elsen staat woensdagavond achter de bar van de kantine. Hij heeft naast tennis/padel nog meer hobby’s. Lees hieronder meer over het verhaal van René!
Heb jij ook een leuke hobby of een leuk verhaal? Mail het dan!
het verhaal van René
 

HELP MEE: NIEUWE NAAM 55+-COMMISSIE

De 55+-commissie organiseert activiteiten voor onze leden die al iets ouder zijn. Op een enkele verdwaalde geest na, zijn de meeste deelnemers van deze activiteiten 65 jaar en ouder. Onze club heeft ook een voordelig abonnement voor leden die 65 jaar of ouder zijn. 
In ieder geval dekt de naam '55+-commissie' niet meer de lading. Weet jij een betere, leukere naam? Mail je idee voor een nieuwe naam naar Marlou Steenbergen.

Onder de  degenen die de nieuwe naam hebben voorgesteld, wordt een mooie prijs verloot!
 

TENNISTOERNOOI

Met 110 deelnemers was het najaarstoernooi minder druk bezocht dan het zomertoernooi met 163 deelnemers. De organisatie van het toernooi was niet eenvoudig doordat banen vrijgehouden moesten worden voor de najaarscompetitie. Verder waren er de nodige deelnemers die toch nog met nieuwe verhinderingen kwamen nadat de planning al was gemaakt.
Toch heeft de toernooicommissie weer een mooi toernooi weten te organiseren. De winnaars vind je op toernooi.nl.

Met dank aan de toernooicommissie bestaande uit Mike de Crom, Ilone Dekkers, Rolf de Groot, Sandra van Laarhoven, Pam Bosma en Robert van Lieshout die het toernooi in goede banen hebben geleid.
 

SPEELMAATJES

In KNLTB.Club app zijn 6 groepen aangemaakt waarvoor leden zich kunnen aanmelden. Deze groepen zijn bedoeld om met elkaar af  te spreken als je wilt tennissen of padellen.

Deze groepen (3 voor tennis en 3 voor padel) zijn verdeeld op sterkte, zodat je zoveel mogelijk iemand kunt vinden met hetzelfde niveau.
Voor padel hebben we al ervaring opgedaan met een groep en dat is naar ieders tevredenheid. Het is de bedoeling dat deze groepen de WhatsApp-groep gaan vervangen.

De groepen zijn in de KNLTB-app terug te vinden onder “Maatjes” en dan bij “Groepen”.

Ben jij ook op zoek naar leden om mee te tennissen of padellen? Meld je dan aan in één of meerdere groepen.
 

GEVONDEN VOORWERPEN

Zijn deze sleutels van jou? Laat het dan even weten.
 

NOG MEER TE DOEN!

  • iedere dinsdag vanaf 19.00 uur en zaterdag vanaf 14.00 uur: tennis- en padeltoss. 
  • iedere oneven week op woensdag: talentencompetitie
  • iedere maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vanaf 9.30: toss
  • iedere vrijdagochtend vanaf 9.30 uur: OldStars tennis
  • Voor de toernooien kun je je aanmelden via  www.toernooi.nl
 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond

KVK-nummer

40235934