Nieuwsflits oktober 2020

Nieuwsflits

Oktober 2020

 

RIEN VERHOEVEN

Op 29 september is ons lid Rien Verhoeven overleden. Rien heeft het tennissen vorig jaar weer met veel enthousiasme opgepakt bij de OldStars. Helaas heeft hij er maar kort van kunnen genieten. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met dit verlies.
 

OPEN HERFST TENNISTOERNOOI

Dat iedereen blij was dat er weer getennist kon worden, was te merken aan het enorme aantal inschrijvingen van 241 spelers (163 inschrijvingen en 60 schema's). Naast de dubbels, waren er ook veel inschrijvingen voor de singels. Helaas moest halverwege het toernooi de kantine worden gesloten vanwege het Corona-virus. De technische commissie heeft besloten om het toernooi toch verder af te spelen. De deelnemers gaven gelukkig aan dat ze het fijn vonden om door te kunnen spelen.
Helaas hebben we sfeer en gezelligheid na de wedstrijden dit keer moeten missen. 

Een groot woord van dank voor de vrijwilligers die het tennistoernooi in deze vervelende omstandigheden toch tot een mooi einde hebben gebracht. Ilone Dekkers, Mike de Crom, Robert van Lieshout, Sandra Laarhoven, Pam Bosma, Rolf de Groot en Ruud van Esdonk ONTZETTEND BEDANKT!
Winnaars tennistoernooi
 

HERINRICHTING PARK

Het opnieuw aanleggen van het park bij de padelbanen begint aardig op te schieten. Er is al ontzettend veel werk verzet door onze vrijwilligers. Opsluitbandjes zijn geplaatst bij de tegels en op de plaatsen waar grind komt te liggen. Met machines is de bovenlaag met gras en onkruid afgegraven. Achter tennisbaan 5 en 6 is gras ingezaaid. Ter plaatse van de nieuwe borders is de aarde met machines losgemaakt en is een mooie rand van cortenstaal aangebracht. De meeste borders zijn gevuld met zwart zand en compost.
Tussen de borders is geel zand verspreid, zodat daar de drainagematten op kunnen worden gelegd. Ondertussen is ook gewerkt aan een bergruimte achter de tennismuur en zijn ondergronds slangen aangelegd voor de aanvoer van sproeiwater.  Veel werk is al verzet, maar er moet ook nog het nodige gebeuren. Komende weken worden de drainagematten met het grind gelegd. Daarnaast moet de border bij het terras nog worden aangelegd. Wil jij ook een steentje bijdragen? Geef het dan even door aan Peter Boumans.
 
 

FIETSTOCHT

Op woensdag 2 september hebben de 50+-ers onze tennisbanen verwisseld voor de fiets. Ze hebben een leuke tocht naar Deurne gemaakt. Lees hieronder  het verslag van Huub Reijnders over deze geslaagde fietstocht.  
Verslag fietstocht
 

ZWART ZAND OP DE PADELBANEN

De laatste tijd constateren we dat er steeds meer zwarte voetstappen staan op de padelbanen. Zie ook bijgaande foto. We begrijpen dat er zo nu en dan een bal buiten de baan raakt en op het zwarte zand komt te liggen. Natuurlijk mag die bal gehaald worden, maar klop of veeg dan buiten de baan zoveel mogelijk dat zand van je schoenen voordat je het speelveld weer betreed.
Daarnaast merken we ook dat er te weinig geveegd wordt. Veeg voordat je gaat spelen even de baan met de mat die naast de baan hangt. Dit is 5 minuutjes werk en scheelt een stuk werk voor degene die de banen moet onderhouden. Als we met zijn alle ons aan bovenstaande houden kunnen we nog heel lang van mooie banen genieten.  
Alvast bedankt.
 

RABO CLUBSUPPORT

Je kunt nog tot 25 oktober stemmen op Rabo ClubSupport.
Met Rabo ClubSupport biedt de Rabobank kennis, het netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Help jij jouw club haar doel te behalen? 

 

Als lid van de Rabobank bepaal jij namelijk welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan als lid en stem!

LET OP! Je mag meerdere stemmen uitbrengen dus denk ook aan de overige tennis- en padelverenigingen in Helmond....

Stemmen kun je doen via de App of door hier te klikken.

 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond