Nieuwsflits oktober 2021

Nieuwsflits

Oktober 2021

 

CORONAPAS

Iedereen heeft inmiddels wel gemerkt dat je een coronatoegangsbewijs moet laten zien als je naar een horeca-gelegenheid gaat. Dat bewijs is ook nodig als je een drankje of hapje gebruikt in de kantine van onze sportclub.

Wij zijn er voor alle leden en willen geen onderscheid maken. Anderzijds moeten wij ons ook houden aan de regels die de overheid stelt en vinden wij het belangrijk dat onze leden veilig zijn in onze kantine. Het bestuur vraagt dan ook aan alle leden en bezoekers om zich aan deze regel te houden. 

Onze vrijwilligers zullen de coronapas controleren van mensen die in de kantine zitten. Mocht geen controle plaatsvinden als jij in de kantine zit en heb je daar wel behoefte aan, vraag dan gerust om de toegangspas van je tafelgenoten.

Wil je in onze sportkantine een hapje/drankje nuttigen? Dan heb je dus een coronatoegangsbewijs nodig als je 13 jaar of ouder bent. Een coronatoegangsbewijs  is alleen in de kantine nodig. Dus niet als je gebruik maakt van de toiletten en kleedruimten. Ook als je op het terras een drankje wilt drinken, heb je geen coronatoegangsbewijs nodig.

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Met de Coronacheck-app kun je het coronatoegangsbewijs ophalen. Je kunt het op jouw mobiele telefoon laten zien of een printje hiervan maken.

Het is mooi om te zien dat we ook deze uitdaging weer samen aankunnen!
 
 

TENNISTOERNOOI

Het laatste KNLTB-toernooi van dit jaar is begonnen. Komende zaterdag en zondag zijn de finalewedstrijden te zien. Je bent van harte welkom om de wedstrijden te bekijken. Op toernooi.nl kun je zien wie op de baan staat.
 

KENNISMAKING JONGEREN

Op zaterdag 11 september hebben we een padelactiviteit georganiseerd voor jongvolwassenen. Het doel was om een gezellige middag te organiseren, waarbij de jongeren kennis konden maken met leeftijdsgenoten. Zodat ze later samen competitie of een toernooitje kunnen spelen. Of gewoon vrij padellen.
Johan Wannemakers heeft tijdens het padellen tips gegeven. 

Het was een geslaagde middag. Vanuit de groep werd voorgesteld om vaker een toss te organiseren. Dat idee hebben we opgepakt en die toss vindt voortaan plaats op zaterdagmiddag. 
 

TOSS OP ZATERDAG

Op zaterdagmiddag wordt een toss georganiseerd voor tennis en padel. De banen voor deze toss worden gereserveerd van 14.00 tot 16.00 uur. Wil je daarna nog padellen of tennissen? Dan kun je op het afhangbord in de hal zelf een baan reserveren.

Wil je meedoen met de toss op zaterdag? Meld je dan aan in de groep die is aangemaakt in de KNLTB.club app. Deze groep heet 'toss zaterdagmiddag' en vind je onder 'Maatjes' en 'Groepen'. Als je mee wilt tossen, geef dan in deze groep aan of je komt. Zodat jij en anderen niet voor niets komen.
Je kunt je altijd weer uitschrijven van de groep. Zorg er wel voor dat je in de 'App instellingen' van de KNLTB.club app de push-notificaties van de groepsberichten hebt aangevinkt. Anders krijg je geen melding dat iemand een bericht in de groep heeft geplaatst.

Wij gaan er vanuit dat de deelnemers aan de toss de toss verder zelf regelen. Als het niet de druk is speel je 45 minuten en anders wissel je om de 30 minuten. 

Mocht er geen belangstelling (meer) zijn voor de toss, dan worden de banen weer vrijgegeven zodat deze kunnen worden gereserveerd door de leden.

Tot en met 16 oktober zijn 2 padel- en 2 tennisbanen gereserveerd voor de toss. Bij voldoende belangstelling daarna 4 banen.
 
 

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Afgelopen maandag hebben jullie de uitnodiging en agenda voor de algemene ledenvergadering (ALV)  ontvangen. Deze vindt plaats op maandag 18 oktober 2021 om 20.00 uur in de kantine. 
Vanwege de Coronamaatregelen mogen helaas alleen leden met een Coronatoegangsbewijs de vergadering in de kantine bijwonen.

De banen zijn gesloten tijdens de ALV.
 

PADELTOERNOOI

Wij kijken terug op geslaagd padeltoernooi in Spaanse sferen. Ondanks dat padelclubs in onze omgeving in dezelfde periode ook padeltoernooien organiseerden, hadden wij toch een grote opkomst van vooral onze eigen leden. Het toernooi werd met een finaleweekend met mooi weer afgesloten.

Bekijk op onze website (onder 'dit zijn wij') de foto's van het padeltoernooi die gemaakt zijn door Hans Chouffour van Dit Is Onze Wijk. 
Dank aan de toernooicommissie die bestaat uit:
 • Mariette van de Weijdeven
 • Sandra Laarhoven
 • Bram Sprengers
 • Ruud Laarhoven
 • Ron Smits 
 • Tom Donkers
en aan de schoonmoeder van Rafael Solis die de heerlijke Spaanse hapjes heeft verzorgd.
winnaars padeltoernooi
 

HELP MEE: BARDIENST

Het is de bedoeling dat je je binnenkort zelf inschrijft voor een bardienst. Je kunt via de app van KNLTB.club of via onze website dan zelf een avond of dag kiezen  waarop je bardienst wilt draaien.

Een instructie is hieronder opgenomen. Je kunt je binnenkort inschrijven voor bardiensten vanaf 1 november. Als je vragen hebt over het inschrijven voor een bardienst neem dan contact op met Harrie van der Pol.
TPC Espendonk is een vereniging. Dat betekent dat de leden zich er samen voor moeten inzetten om het park te onderhouden en de tennis- en padelactiviteiten te organiseren. Als alle leden 2 bardiensten per jaar invullen, dan kan onze kantine het hele jaar open zijn. Competitiespelers draaien per jaar 8 uur verplicht bardienst.

Je ontvangt ook nog een vergoeding. Voor iedere bardienst wordt namelijk € 5,00 per uur verrekend met de contributie van het volgende jaar.

Schrijf je dus in voor een bardienst en kies voor een dag die jou het beste uitkomt. 
instructie inschrijven bardienst
 

OUDER KIND TOERNOOI 

 
 
Op de tennisbanen speelden vooral opa's en oma's met kleinkinderen. En op de padelbanen vooral papa's en mama's met hun kinderen. Iedereen was enthousiast en heeft leuke partijtjes gespeeld. De ochtend werd afgesloten met een kleine loterij.
Dank aan Tinus, Etienne, Paul, Riet en Marlou die hebben geholpen om er een leuk ouder-kindtoernooi van te maken.
 

RABO CLUBSUPPORT

Ben je lid van de Rabobank? Vergeet dan niet te stemmen op onze club bij de actie van Rabo ClubSupport.

Tot 25 oktober kun je stemmen via de Rabo App. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer je drie favorieten en stemmen maar! 

 
Ben je nog geen lid van de Rabobank, maar bankier je wel bij deze bank? Dan kun je heel eenvoudig lid worden via de Rabo app. Lid worden is gratis en het mooie is: daarna mag je meteen stemmen op je favoriete club.

Wacht niet te lang en breng je stem op onze club en denk ook aan de overige tennis- en padelclubs in de buurt. 
 

ONDERHOUD BANEN

In september is het groot onderhoud aan de tennis- en padelbanen uitgevoerd.

Maar groot onderhoud is niet voldoende. Voor het behoud van de padelbanen moeten deze ook door de spelers geveegd worden. Bij de padelbanen hangen hiervoor blauwe matten. Een verzoek aan alle padellers om de baan even te vegen, voordat je gaat spelen of nadat je gespeeld hebt.

Daarnaast een dringend verzoek aan alle spelers om steentjes die op de padel- of tennisbanen liggen te verwijderen of op te ruimen. Steentjes op de banen gaat ten koste van de levensduur van de banen. Op de foto hieronder zie je wat op een padelbaan is gevonden.
 

TOERNOOIEN ANDERE CLUBS

tennistoernooi Senioren Dierdonk
tennistoernooi Seniorplus TC de Helze
 

NOG MEER TE DOEN!

 • 13 september t/m 31 oktober: tenniscompetitie
 • 17 september t/m 31 oktober: padelcompetitie
 • 18 oktober: Algemene ledenvergadering 20.00 uur
 • iedere dinsdag vanaf 19.00 uur: tennis- en padeltoss
 • Iedere zaterdag van 14.00-16.00: tennis- en padeltoss
 • iedere oneven week op woensdag: talentencompetitie
 • iedere maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vanaf 9.30: toss
 • iedere vrijdagochtend vanaf 9.30 uur: OldStars tennis
 • padeltraining: donderdag 19.00-22.00 uur en zaterdag 9.00-12.00 uur
 • Voor de toernooien kun je je aanmelden via  www.toernooi.nl
 
Facebook
Website
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Address

Espendonk 2
5704 KD Helmond

KVK-nummer

40235934