65+

Informatie voor 65+-ers

Leuk dat jij interesse hebt in TPC Espendonk. Wil jij graag leren tennissen of padellen? Of ben jij al een fanatieke en ervaren speler die vooral competitie- en toernooiwedstrijden wil spelen? Misschien ga je tennissen of padellen, omdat jij je fitter wilt voelen en gezonder wilt bezig zijn? Of vind je het juist leuk om andere mensen te leren kennen en samen actief bezig te zijn. Tennis en padel kunnen ook sporten zijn waarbij je niet gebonden hoeft te zijn aan een bepaalde dag of tijd. TPC Espendonk heeft voor ieder wat wils. Daar voel je je zeker snel thuis!

Lidmaatschap 65+-leden

TPC Espendonk maakt onderscheid in het lidmaatschap voor 65+-leden. U kunt kiezen voor een uitgebreid lidmaatschap of een een beperkt, goedkoper, lidmaatschap.

65+-leden met een uitgebreid lidmaatschap hebben dezelfde rechten als senioren. Dat betekent dat zij ook in de avond mogen tennissen en padellen.

65+-leden met een beperkt lidmaatschap mogen tijdens werkdagen tot 17.00 uur tennissen of padellen op het park. Daarnaast mogen zij deelnemen aan de KNLTB-competitie, de KNLTB-toernooien en interne toernooien. Verder worden voor hen activiteiten georganiseerd door de 65+-commissie. 65+-leden met het uitgebreid lidmaatschap en seniorleden mogen natuurlijk samen met de overige 65+ -leden tennissen. Na betaling van de contributie ontvang je een KNLTB-pasje en heb je vrij toegang tot het park en de toiletten.

Oldstars tennis

Heeft u tennis altijd een leuke sport gevonden, maar is het spelen van deze leuke sport niet meer mogelijk vanwege fysieke ongemakken? Of denkt u dat het op uw leeftijd niet meer mogelijk is om te gaan tennissen? Dan is OldStars tennis iets voor u!

Speciaal voor ouderen heeft het Nationaal Ouderenfonds, samen met de KNLTB, Old Stars tennis ontwikkeld. Bij deze tennisvariant wordt gespeeld met een lichtere groene bal en zijn er diverse aanpasmogelijkheden zoals een kleiner veld, en mag de bal twee keer stuiteren. Dit wordt aangepast op de doelgroep. OldStars tennis is niet alleen gezond, het is tijdens én na het spel ook nog eens heel gezellig en goed voor de sociale contacten.

TPC Espendonk biedt Old Stars tennis aan. U kunt op de vrijdagochtenden gratis kennismaken met Old Stars tennis van 9.30 uur tot 11.00 uur.

Activiteiten voor 65+-leden

De 55+-commissie van TPC Espendonk organiseert activiteiten voor alle 65+-leden. Een aantal min of meer vaste activiteiten zijn hieronder weergegeven, maar andere activiteiten zijn altijd mogelijk.

Tossen

Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend wordt vanaf 9.30 uur getost.

Tijdens de toss wordt het dubbelspel gespeeld. De spelers worden willekeurig geselecteerd. Na een half uur worden de spelers opnieuw ingedeeld. De toss biedt leden de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Verder is het een gezellige activiteit waarbij steeds met en tegen verschillende mensen wordt getennist of gepadeld.

Stadsinstuif

De Helmondse tennisverenigingen TPC Espendonk, TV Shaile, LTV DWZ, HTV, TV Dierdonk en TV Carolus zijn begonnen met de organisatie van de Stadsinstuif. Aan de Stadsinstuif mogen leden ouder dan 50 jaar deelnemen, ongeacht de speelsterkte. De tenniswedstrijden worden in de zomerperiode (vanaf april tot en met oktober) één keer per week en steeds bij een andere vereniging gespeeld. Tijdens de Stadsinstuif speelt iedere deelnemer 1 of 2 wedstrijden (naar keuze) in de dubbel en/of de mix.

Doordat elke vereniging inschrijft met een groep leden, is er geen verplichting voor de individuele leden om elke week mee te spelen. De wedstrijden worden op een dinsdagmiddag gespeeld. Het afgelopen jaar is de Stadsinstuif een gezellige en succesvolle formule gebleken.

55 + KNLTB-toernooi

Eén keer per jaar organiseert TPC Espendonk een 55 + KNLTB-toernooi waaraan ook seniorleden en leden van andere verenigingen kunnen deelnemen. Dit is een heel gezellige en verzorgde dag met tennis, eten, muziek en dans.

Lady’s day

In september wordt de Lady’s day georganiseerd. Een sportieve verwendag voor uitsluitend dames! Aan de Lady’s day kunnen zowel leden als niet-leden deelnemen.

Fietstocht

Verder wordt onder de leden een jaarlijkse fietstocht georganiseerd.

De 55+ - commissie

Als je vragen hebt over de activiteiten voor de 55+-leden of een keer vrijblijvend wilt deelnemen aan een toss, neem dan contact op met de 55+-commissie. De 55+-commissie houdt zich ook graag aanbevolen voor suggesties of ideeën voor leuke activiteiten voor de 55+-leden.

De 55+ - commissie bestaat uit de volgende personen:

Huub Reijnders (tel. 06-28355094, e-mail [email protected]),  en Peter Boumans (tel. 06-22790753, e-mail [email protected]).

Info_65+_2019.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Adres

Espendonk 2
5704 KD Helmond

KVK-nummer

40235934