Senioren

Informatie voor seniorleden

Leuk dat jij interesse hebt in TPC Espendonk! Wil jij graag leren tennissen of padellen? Of ben jij al een fanatieke en ervaren speler die vooral competitie- en toernooiwedstrijden wil spelen? Misschien ga je tennissen of padellen, omdat jij je fitter wilt voelen en gezonder wilt bezig zijn? Of vind je het juist leuk om andere mensen te leren kennen en samen actief bezig te zijn. Tennis en padel kunnen ook sporten zijn waarbij je niet gebonden hoeft te zijn aan een bepaalde dag of tijd. TPC Espendonk heeft voor ieder wat wils. Daar voel je je zeker snel thuis!

Seniorleden (vanaf 18 jaar) kunnen deelnemen aan de diverse activiteiten die worden georganiseerd door de technische commissie van TPC Espendonk. Voor 65+-ers kent TPC Espendonk ook een speciaal 65+-abonnement, waarmee je goedkoper kunt deelnemen aan het tennis- en padelaanbod.

Lidmaatschap seniorleden

Seniorleden mogen tijdens werkdagen van 9.00 tot 23.00 uur tennissen en padellen op het park. Mochten er onvoldoende banen beschikbaar zijn, dan hebben seniorleden op werkdagen vanaf 19.00 uur voorrang boven de jeugdleden.

Na betaling van de contributie ontvang je een KNLTB-pasje en heb je vrij toegang tot het park en de toiletten.

Activiteiten voor seniorleden

De technische commissie van TPC Espendonk organiseert activiteiten voor seniorleden. Een aantal min of meer vaste activiteiten zijn vermeld in de informatiebrochure. In het bijzonder noemen we nog de volgende.

Tossen

Seniorleden tossen op dinsdagavond vanaf 20.00 uur. Op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 is er een extra toss voor padel. Tijdens de toss wordt het dubbelspel gespeeld. De spelers worden willekeurig geselecteerd. Na drie kwartier worden de spelers opnieuw ingedeeld. De toss biedt leden de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Verder is het een gezellige activiteit waarbij steeds met en tegen verschillende mensen wordt getennist of gepadeld.

KNLTB-tenniscompetitie

Senioren spelen competitie in teamverband (dames, heren of gemengd). Bij TPC Espendonk is het mogelijk om de volgende competities van de KNLTB te spelen:

  • District voorjaar (7 competitiedagen vanaf begin april t/m eind mei/begin juni).
  • Landelijk voorjaar (7 zondagen vanaf begin april t/m eind mei/begin juni).
  • District najaar (7 competitiedagen vanaf half september t/m eind oktober/begin november).
  • District winter (7 competitiedagen waarvan 4 in november/december en 3 in januari in het
    volgend bondsjaar).

Deelname aan de competitie vindt per team plaats. In een team spelen tenminste 5 dames, 5 heren of 3 dames en 3 heren. Een dames- of een herenteam speelt tijdens een competitiedag meestal 4 single- en 2 dubbelwedstrijden. Een gemengd team speelt meestal 2 singlewedstrijden, 1 gemengd dubbel en twee dubbelwedstrijden.

Je kunt je als individu inschrijven voor deelname aan de competitie. De competitieleiders bekijken in dat geval of je in een team geplaatst kunt worden, een team gemaakt kan worden of dat je als vaste reserve wordt genoteerd. Deelname aan deze competitie is niet vrijblijvend: bij inschrijving wordt van de leden verwacht dat zij ook daadwerkelijk meespelen.

Het spelen van competitie draagt in belangrijke mate bij aan je wedstrijdervaring. Je verbetert je tennisspel, je meet je “tenniskrachten” met teams van andere verenigingen en het is een gezellige bezigheid.

Als je meer informatie wenst over de competitie dan kun je contact opnemen met [email protected].

KNLTB-toernooien

Bijna alle tennis- en padelverenigingen organiseren open toernooien. Seniorleden kunnen deelnemen aan deze KNLTB-toernooien, omdat TPC Espendonk is aangesloten bij de KNLTB. Je mag ook samen met een seniorlid van een andere vereniging spelen. Aanmelden voor externe toernooien, dien je zelf te verzorgen via www.toernooi.nl.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 492 515 799

Adres

Espendonk 2
5704 KD Helmond

KVK-nummer

40235934